Auto verkopen zonder reservesleutel

18-05-2021 | Categorie: Auto verkopen

U kunt op veel verschillende manieren uw auto verkopen. Dan hebben we het niet over het platform waarop u de auto aanbiedt of bijvoorbeeld de garage waaraan u de auto verkoopt. Nee, we hebben het over auto’s waarvan wat ontbreekt. Missende papieren, missende onderdelen (waar is toch die antenne gebleven?) of missende sleutels.

 

Maakt dat veel uit of kunt u zonder problemen uw auto verkopen? Wij vonden het onderzoeken waard en gaan dieper in op het verkopen van een auto zonder reservesleutel.

 

Vooral oudere auto’s worden vaak verkocht zonder bepaalde papieren, sleutels of onderdelen. Een auto zonder papieren verkopen is geen goed idee, u wilt immers wel de rechtmatige eigenaar worden van de auto. Dat kan niet als u bijvoorbeeld papieren als het kentekenbewijs niet kunt krijgen of overhandigen. Bovendien loopt u dan als verkopende partij veels te veel risico. Niet doen dus!


Een auto verkopen zonder reservesleutel is vaak bij oudere modellen


Een auto zonder APK of met wat missende onderdelen (denk aan een afgebroken handvat binnenin de auto of die antenne op het dak) dat kan gewoon. Uiteraard geldt hier dat hoe meer gebreken uw auto heeft, hoe minder u ervoor terugkrijgt. Een goede poetsbeurt doet dan veel, maar kan geen wonderen verrichten.

 

Maar een auto verkopen zonder reservesleutel? Aan de ene kant kan dit gewoon, u heeft immers alleen de reservesleutel niet. Aan de andere kant zijn we toch wat voorzichtig. In de basis zeggen wij altijd “ga uit van de goedheid van de mens”, maar in het geval van uw auto wilt u wellicht geen risico’s nemen als u een auto koopt zonder reservesleutel.

 

Autosleutel kwijtgeraakt

Het kan iedereen overkomen. Het ene moment heeft u de autosleutel in uw hand en het volgende moment kunt u deze nergens meer terugvinden. De meeste auto’s hebben twee sleutels - helemaal als u een nieuwe auto hebt - en zodra u de sleutel kwijt of verloren bent kunt u de reserve sleutel gebruiken.

 

Als u een sleutel bent verloren is het altijd verstandig om zo spoedig mogelijk weer een extra autosleutel te bestellen. Want, stel dat u de enige overgebleven autosleutel ook kwijtraakt?! Laat een nieuwe sleutel maken en op die manier heeft u altijd een tweede sleutel in noodgevallen.

 

Soms wordt een autosleutel bij een inbraak gestolen, dan is het sowieso een goed idee om nieuwe sloten op de auto te laten zetten. Als u dan een sleutel kwijt bent, betekent het niet dat diegene terug kan komen voor uw auto.


Stel dat u de enige overgebleven autosleutel ook kwijtraakt?! Laat een nieuwe sleutel maken en op die manier heeft u altijd een tweede sleutel in noodgevallen!

 

In de ideale situatie heeft elke auto twee sleutels en verkoopt u deze auto met beide sleutels. Maar dat is de ideale situatie. En het komt best vaak voor dat deze situatie niet geldt als u uw auto gaat verkopen. Bent u de autosleutel kwijt, dan kunt u nog steeds de auto verkopen. Het kan echter zo zijn dat de opkopende partij - of u nu particulier, via een platform of aan een garage uw auto verkoopt - van u vraagt of u een extra sleutel laat maken.


Een auto verkopen zonder reservesleutel kan gewoon


U kunt niet zelf een autosleutel bijmaken. Hiervoor heeft u de hulp nodig van een sleutelmaker. Uiteraard is het hierbij belangrijk dat u de andere autosleutel in uw bezit heeft en ook kunt bewijzen dat u de eigenaar bent van de sleutel en bijbehorende auto. Een reservesleutel voor de auto kost tussen de €50,- en €150,-, maar is uiteraard afhankelijk van het merk en het model van uw auto.

 

Zonder nieuwe sleutel uw auto verkopen

Zoals we al zeiden, het kan wel! U kunt uw auto verkopen zonder reservesleutel. Houd er echter wel rekening mee dat als u de auto verkocht heeft de opkoper alsnog een extra sleutel kan willen. Deze kan dan op de waarde van de auto in mindering worden gebracht of dat u deze bijvoorbeeld nog regelt.

 

Dit hoeft echter niet zo te zijn. Niet iedereen wil of heeft een tweede autosleutel. Een oudere auto zal dit minder vaak hebben dan een nieuwere. Wilt u zeker weten dat u zonder gedoe en voor een eerlijke prijs uw auto kunt verkopen. Meld uw auto dan gratis en vrijblijvend aan bij auto verkoop site Wijverkopenuwautowel.nl. Onze autoverkoopspecialisten gaan graag voor u aan de slag om uw auto voor u te verkopen.


Het kan wel! U kunt uw auto verkopen zonder reservesleutel.

 

Of u nu wel of niet een reservesleutel heeft van uw auto. Wij helpen u van A tot en met Z bij het verkopen van uw auto met of zonder reservesleutel. Enige wat wij van u vragen is dat u alle onformatie eerlijk met ons deelt. Dan kunnen wij een zo goed mogelijk onderbouwde auto aanbieden binnen ons professionele dealernetwerk. Want als u blij bent, dan zijn wij dat ook. Wij gaan graag voor u aan de slag. Meld uw auto direct aan!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling