Besparen maar! 6 tips zodat benzine of diesel langer meegaat

23-11-2021 | Categorie: Handige tips

De benzineprijzen rijzen de pan uit in Nederland. € 2,00 of meer voor een litertje is tegenwoordig ‘niets’ bij de pomp en het einde van de prijsstijging lijkt nog niet in het zicht te zijn. Ook diesel is lang niet meer zo ‘goedkoop’ als dat het was. Het voelt alsof er elke dag wel weer een paar cent bovenop komt. Het meest goedkoop - en wat ook vaker gebeurt - is de auto laten staan, wie geen benzine verbruikt, betaalt ook niets extra’s.

 

Maar niet voor iedereen is dit een optie. Benzine besparen is dan een goede tweede optie, maar hoe zorgt u er nu voor dat de benzine van de auto langer mee gaat? Hieronder leest u zes tips die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw benzine langer mee gaat, zodat u niet zo vaak hoeft te tanken.


Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens voor het milieu!


Besparen betekent minder tanken, beter voor milieu en portemonnee


#1 Ontwijk de files

Natuurlijk is dit niet zo makkelijk als het klinkt, maar het ontwijken van files zorgt ervoor dat de benzine langer mee gaat. In de file bent u namelijk continu bezig met het rijden en weer stilstaan, rijden en weer stilstaan. Dit zorgt er niet alleen voor dat u veel tijd kwijt bent, maar ook nog eens veel benzine.

 

Daarom is het van belang om voor uw reis te kijken of er files zijn op de wegen waar u van plan bent om langs te gaan. Door de files te ontwijken bent u minder tijd kwijt én zal de benzine langer meegaan, een win-winsituatie!


Probeer files te ontwijken zodat u niet vast komt te staan en benzine verspilt


Een automaat bespaart u ook wat benzine, doordat deze ‘natuurlijker’ optrekt in de file dan de handgeschakelde auto. Mocht u dus een automaat in plaats van een handgeschakelde auto hebben, dan scheelt het ook weer iets. Wij vergeleken deze twee types met elkaar in het artikel ‘automaat versus schakelauto’.


#2 Banden

De banden hebben een grote invloed op de benzine. Zijn de banden van de auto te zacht? Dan is de kans groot dat de banden sneller slijten, daarnaast zorgt dit er ook voor dat de auto zich moeilijker voort kan bewegen. Dit heeft tot gevolg dat u meer benzine kwijt bent om op uw bestemming te komen.

 

Daarom is het ontzettend belangrijk om voldoende lucht in de banden te hebben. Heeft u te weinig lucht in de banden? Dan kunt u de banden oppompen bij een tankstation. Weet u niet hoeveel lucht er in uw banden moet? Meestal vindt u de instructies in uw portier geplakt. Hierdoor kunt u snel zien hoeveel bar uw banden maximaal nodig hebben om optimaal rijcomfort te bereiken. En dus ook minder benzine verbruiken.

 

#3 Behoud dezelfde snelheid

Een andere manier om ervoor te zorgen dat de benzine langer mee gaat is door de langere afstanden met dezelfde snelheid te rijden. Door middel van de cruise control is het mogelijk om dezelfde snelheid aan te blijven houden. Ideaal voor als u lange afstanden moet afleggen en het rijdt ook nog eens fijner!


Gebruik cruise control waar het kan en rijd constant


#4 Ramen dicht

Het klinkt heel raar, maar het is toch echt zo. Op het moment dat u rijdt met de ramen open, dan verbruikt u meer benzine dan als u rijdt met de ramen dicht. De wind die door de ramen naar binnen gaat zorgt er nu eenmaal voor dat de auto naar achteren wordt getrokken.

 

U creëert meer weerstand in de auto, waardoor deze meer moeite - lees meer benzine - moet doen om zich te verplaatsen. Hierdoor verbruikt de auto meer benzine om van locatie A naar locatie B te rijden.

 

In hele warme omstandigheden is het natuurlijk niet fijn om met de ramen dicht te rijden. Mocht u airco hebben dan kunt u deze aanzetten, maar houd er rekening mee dat uw auto extra benzine nodig heeft om de auto blijvend te koelen. Lang niet meer zoveel als eerder, maar het zorgt wel voor een hoger verbruik dan zonder.

 

#5 Stilstaan is achteruit gaan

Staat u voor een langere periode stil? Dan kunt u beter de auto uit zetten. Er wordt gezegd dat het uit en aanzetten van de auto meer benzine kost dan het stilstaan, maar dat is niet het geval. Weet u niet zeker wanneer u het beste de motor uit kan doen? Houd dan de drie minuten regel aan.

 

Mocht u langer dan drie minuten stil moeten staan, dan kunt u de motor gerust uit doen. Dit is niet alleen beter voor uw benzine, maar ook voor het milieu! tegenwoordig hebben veel auto’s een stop start systeem. Dan gaat de motor automatisch uit als u de auto in de vrij laat staan of als u stil komt te staan met een automaat. Dat bespaart ook wat benzine, maar wordt niet door iedereen als prettig ervaren.

 

#6 motorolie verversen

Het gaat natuurlijk uiteindelijk allemaal om de motor van de auto. Daarom is het van belang dat die goed loopt en dat de olie die erdoorheen gaat schoon blijft. Daarom is het van belang om regelmatig de motorolie te verversen. Daarnaast is het ook verstandig om eens in de zoveel tijd een grote beurt uit te laten voeren, zodat u zeker weet dat alles gecontroleerd wordt.


Laat uw auto goed onderhouden zodat deze zo zuinig mogelijk rijdt


Door de bovenstaande tips te volgen zorgt u ervoor dat u langer met de benzine kan en dat is in deze tijden zeker zinvol.

 

Worden de kosten u te veel en bent u daarom van plan uw auto te verkopen? Ruilt u de auto liever in voor een hybride of elektrische auto. De verkopen daarvan gaan door het dak. Handigste is om dan eerst zelf uw auto te verkopen. Daardoor kunt u rustig op zoek naar een milieuvriendelijker exemplaar.  Meld uw auto aan en wij zorgen ervoor dat uw auto verkocht wordt!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling