Wanneer kan ik het beste mijn auto verkopen?

22-04-2021 | Categorie: Auto verkopen

Wanneer kan ik het beste mijn auto verkopen? Een vraag die wij bij Wijverkopenuwautowel.nl steeds vaker horen. Een hele logische vraag ook, want indien hier een gemakkelijk antwoord op te formuleren is, dan brengt uw auto misschien wel meer op.

 

U merkt het echter al. De beste tijd om een auto te verkopen, beslist u helemaal zelf. Er is niet zomaar 1,2,3 een antwoord op te formuleren. De ene automobilist rijdt zo lang mogelijk door tot de auto echt aan het eind van zijn latijn is en dan als sloopauto verkocht kan worden.

 

De ander ruilt een auto standaard in bij een dealer na een bepaalde tijd en koopt dan direct weer een nieuwe auto. Het een is trouwens niet beter dan het andere. Of u nu besluit uw auto te verkopen na zes maanden of als deze de oprit nog net kan bereiken. Het kan en mag allemaal!

 

Wanneer u het beste uw auto kunt verkopen hangt af van uw wensen, eisen en vooral situatie. De ene situatie is de andere niet, maar draagt wel erg bij aan beste tijd om uw auto te verkopen. De verkoop redenen verschillende per persoon en per situatie. We brengen de meest voorkomende situaties in kaart, zodat u zelf kunt bepalen of dit de beste tijd is.

 

Na een bepaalde tijd

Zes maanden, een jaar of na bepaalde kilometers. Misschien komt uw auto de APK niet meer door….allemaal mogelijke redenen om uw auto te verkopen en desnoods te vervangen voor een nieuwe. Over het algemeen is het zo dat hoe nieuwer de auto is, hoe meer u voor de auto terugkrijgt.

 

De waarde van een auto wordt door veel factoren bepaald. Hoe nieuwer en luxer de auto, hoe meer deze waard is. Voor hoeveel u de auto kunt verkopen is echter van nog wat meer factoren afhankelijk dan alleen de nieuwigheid van de auto. Denk aan model, merk, opties en accessoires. Daarnaast ook hoeveel vergelijkbare auto’s er aangeboden worden bij dealers en hoe populair uw merk dus is.

 

Het is dus niet zo dat u beter uw auto kunt verkopen na zes maanden in plaats van een jaar. Uw auto vermindert standaard met een flink percentage. Zodra u de drempel van de garage over bent, is uw auto al minder waard geworden.

 

Daarnaast zijn er nog andere redenen om uw auto te verkopen en wat het de beste tijd maakt. Denk aan:

●      Gezinsuitbreiding

●      U krijgt een auto van de zaak

●      De APK vervalt of er komen grote kosten aan

●      Uw auto is ‘op’


Gezinsuitbreiding

Een van de meest voorkomende redenen om een andere auto te kopen is omdat er met gezinsuitbreiding niet voldoende ruimte meer is in de huidige auto. Veel automobilisten rijden in een praktische stadswagen.


Gezinsuitbreiding is een goede reden om uw auto te verkopen

Ontzettend handig en vaak simpel te parkeren in de meest kleine plekjes. Maar met gezinsuitbreiding op komst kunt u soms maar beter direct uw auto verkopen. Tweedehands auto’s zijn erg in trek en praktische stadswagens staan al jaren hoog in de top tien.


Auto van de zaak

Een auto van de zaak betekent dat u uw eigen auto minder of helemaal niet meer gaat gebruiken. Met een auto van de zaak mag u 500 kilometer privé rijden, dat moet u netjes bijhouden. Rijdt u meer dan dat dan betaalt u bijtelling.

 

Bereken voor uzelf wat handig is.

 

Twee auto’s betekent ook twee parkeerplaatsen bezet en dat u indien u bijvoorbeeld uit uw werk direct door moet voor een privé afspraak dat u 1) de kilometers moet bijhouden en 2) dat u dan niet meer dan 500 kilometer mag maken. Soms is het dan handiger om te regelen dat u de auto ook privé mag gebruiken en dat u uw eigen auto verkoopt. En daarna kunt u zelfs een lease auto verkopen.

 

Beurten en APK

Op zich is een verlopen APK niet een heel gegronde reden om een auto te verkopen. Even langs de vakgarage en de auto is opnieuw gekeurd. Maar als dit ten koste gaat van de waarde van uw auto, dan is het wel verstandig om te bedenken of u nog wilt investeren in de auto.

 

Om ervoor te zorgen dat uw auto niet een kostenpost wordt, bedenk dan wat er allemaal aan onderhoud aan zit te komen.

 

Wanneer uw auto een grote beurt nodig heeft is afhankelijk van uw model en type auto. Meestal wordt deze om het jaar met de kleine beurt aangegeven. Dat houdt in na 30.000 kilometer of als de auto twee jaar oud is. Een grote beurt kan al aardig wat geld kosten.

 

Bij veel auto’s moeten na 100.000 kilometer rijden de distributieriem vervangen worden. Bedenk dus goed wat u wilt investeren in uw auto, of dat het waard is of dat u beter uw huidige auto kunt verkopen en uw auto inruilen voor een andere indien nodig.

De 100.000 kilometer stand is vaak het moment om uw auto te verkopen. Bij Wijverkopenuwautowel.nl zien wij deze auto’s ook vaak aangemeld worden voor verkoop.

 

Auto is op

Sommige auto’s kunnen gewoon niet meer. Die auto is afgeschreven en mag de weg niet meer op. Meestal komt deze auto niet meer door de APK en is aangemerkt als total loss. Dit kan economisch of technisch total loss zijn.


Zelf een kapotte auto kunt u verkopen 

Een auto verkopen die total loss is, is misschien niet helemaal wat u in gedachten had. Voor een dergelijke sloopauto kunt u prima nog wat geld krijgen. In elke auto zitten waardevolle onderdelen. Daarnaast kunt u ook een auto met gebreken verkopen, als u deze maar meldt als u de auto aanbiedt via een platform of aan de garage.

 

Beter voor het milieu

Een hele belangrijke reden, veel huishoudens stappen met veel plezier over van een auto naar een elektrische variant. Of maken er zelfs een elektrische fiets van. Vooral de oudere auto's kunnen het milieu aanzienlijk belasten door uitlaatgassen en hun onzuinige verbranding.

 

Door deze te verkopen of in te ruilen voor een zuiniger exemplaar bespaart u veel geld en is het aanzienlijk beter voor het milieu. Daarnaast ontvangt u voor sommige zuinigere auto’s ook een extra tegemoetkoming. Het overwegen daarom echt wel waard.

 


Waarom uw auto verkopen bij wijverkopenuwautowel?

Niet iedereen heeft de bovenstaande redenen om een auto te verkopen. De meest gehoorde reactie is “ik heb snel geld nodig” en beste moment om een auto te verkopen komt dan ineens. Omdat er een rekening betaald moet worden of een andere financiële tegenvaller te incasseren valt.

 

Uw auto verkopen via Wijverkopenuwautowel.nl betekent dat u de auto snel verkocht heeft. U bent dus snel van uw auto af. U meldt uw auto aan, upload goede foto’s. Met het aanmelden gaat u akkoord dat wij uw auto aanbieden aan ons professionele dealernetwerk.

 

Bij Wijverkopenuwautowel.nl is uw vraagprijs leidend en proberen wij het hoogste bod altijd in die richting te sturen.

 

Wij staan er voor u en willen dat u uw auto verkoopt voor een goed bedrag. De beste tijd om uw auto te verkopen is als u toe bent aan een nieuwe(re) auto of bijvoorbeeld geld nodig heeft. Ons team staat in ieder geval klaar om dit voor u te regelen! Elke dag met Service met die hoofdletter.

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling