De verkeersboetes van 2021

14-01-2021 | Categorie: Handige tips

We maken er ons allemaal wel eens schuldig aan, het overtreden van verkeersregels. Een paar kilometer te hard en voor u het weet heeft u een boete te pakken. Volkomen terecht natuurlijk, regels zijn er niet voor niets. Elk jaar worden de boetes hoger en ook dit jaar zijn de boetes weer bekendgemaakt. Voor te hard rijden, door rood rijde, fout parkeren en ga zo maar door.Als automobilist is de kans groot dat u eens een boete ontvangt.


Te hard rijden omdat de muziek u zo lekker opzweept, of het stoplicht over het hoofd zien. Houdt de boetes in het achterhoofd en volg de regels op. Kunt u van dat geld veel leukere andere dingen doen!

 

Waarop worden boetes gebaseerd?

Het leven wordt elk jaar duurder, dat heeft te maken met de inflatie. Ook dit jaar zult u dieper in de buidel moeten tasten en worden zaken duurder. De verkeersboetes worden dit jaar verhoogd met 1,6%. Daarnaast worden de boetes afgerond met vijf of tien euro. Dat houdt in dat iets dat vorig jaar 95 euro kostte, nu 100 euro kost en alles boven de 100 met 10 euro wordt verhoogd.

 

De regels en daarmee de stijging zijn inmiddels ingegaan dus zorg ervoor dat u zich aan de geldende verkeersregels houdt, dan loopt u geen risico.

 

Alle boetebedragen zijn exclusief administratiekosten en uiteraard kan aan onderstaande informatie geen rechten worden ontleend. Het Ministerie van Verkeer en Veiligheid heeft voor elk soort voertuig bepaalde boetes opgelegd en deelt die op in verschillende categorieën. Wij gaan hier in op de geldende boetes voor automobilisten.

 

Algemene boetes

Algemene boetes gaan niet in op het overtreden van bijvoorbeeld de geldende snelheid, maar over het overtreden van andere regels. Denk aan het niet dragen van een gordel, bellen met je telefoon in de hand of jawel deze wisten wij ook niet, stil blijven staan bij een groen licht! Door rood rijden wisten we wel, maar behalve dat het vervelend is als iemand niet oplet bij groen licht, is het dus een boete waard!

 

Alle onderstaande bedragen zijn afkomstig uit de boetebase van het Openbaar Ministerie


* Werkt u daarna ook niet mee aan de verplichte alcoholcontrole dan pleegt u een misdrijf waarvoor andere straffen gelden.


Eisen aan het voertuig

Ook aan het voertuig worden bepaalde eisen opgelegd. Houdt u zich hier niet aan dan riskeert u een boete. Ook deze boetes kunnen flink oplopen.

* De radardetector wordt in beslag genomen.

** Bij het rijden in een bedrijfsauto geldt een fors hoger bedrag!


Bovenstaande is een greep uit de vele regels die er zijn aan je voertuig. Deze worden als u van de weg gehaald wordt gecontroleerd op een officiële controle plaats van de politie. Daarnaast zijn er nog regels en boetes met betrekking tot uw keuringsbewijs (de APK) en het kenteken.

 

Geen of een ongeldig keuringsbewijs levert u een boete op van € 150,00 en geen geldig kentekenbewijs zelfs een boete van € 400,00. Ondeugdelijke kentekenplaten leveren u een boete van € 150,00 op.


Snelheidsboetes

Bij een overschrijding van slechts 4 kilometer per uur gaat de teller lopen. Elke kilometer die u harder rijdt zorgt direct voor een verhoging van de boete. Dat kan flink oplopen, want binnen en buiten de bebouwde kom zijn de boetes (terecht) erg hoog.


Voor 30 kilometer zones en wegwerkzaamheden betaalt u een hogere boete.


Op alle overtredingen wordt een wettelijke meetcorrectie afgetrokken. Binnen de bebouwde kom is dat, buiten de bebouwde kom is dat 3 km en op de auto- en snelwegen is dat een meetcorrectie van 4 of 5 km/u.

 

Op de snelweg betaal je vanaf 1 km/u te snel een boete, startende bij € 12,00 oplopend tot een overtreding van € 435,00 bij 39 kilometer te hard. Alles boven de 40 kilometer te hard wordt vastgesteld op basis van een individuele beslissing van het Openbaar Ministerie.


Bespaar geld, verkoop uw auto

U netjes aan de regels houden bespaart u veel geld. Nu snappen wij ook wel dat een kilometer overschrijding ook wel eens voor kan komen. Wilt u zeker weten dat u geen risico op een boete loopt, dan neemt u geen deel aan het verkeer.

 

Lekker kort door de bocht, dat snappen wij ook wel. Dat is niet altijd haalbaar, maar u kunt bijvoorbeeld uw oudere auto wel verkopen en daarvoor een nieuwere editie maken die alles net wat netter bijhoudt. Bijvoorbeeld met cruise control om gecontroleerd dezelfde snelheid te blijven rijden.

 

Meld uw auto direct aan en ontdek hoeveel uw auto waard is voor ons professionele dealernetwerk. Kunt u daarna een auto kopen met cruise control of een pieptoon in de navigatie als u te hard rijdt. Al het geld dat u dan bespaart kunt u in leukere zaken investeren.

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling