Een auto met gebreken verkopen

15-04-2021 | Categorie: Auto verkopen

We vallen zowat in herhaling maar een auto verkopen kan op veel verschillende manieren. Zelf doen, via ons platform of naar de dealer, al dan niet met inruil. De opkopende partij inspecteert de auto en de deal wordt beklonken. Tijd voor de sleuteloverdracht en gaan!

 

Maar… ja er is een maar…

 

Een maar die wij ook wel eens meemaken en waar we ons graag wat verder over willen uitweiden. Waarvoor wij u willen waarschuwen, zodat u de allerbeste ervaring krijgt met ons platform en een eerlijke prijs voor uw verkochte auto krijgt. Zonder gedoe!

 

Terug naar die maar, want ja die is er dat hebben we net geconcludeerd.

 

Die maar zit hem in een auto die niet helemaal de auto is zoals deze geschetst is. Die net wat nieuwer is of net wat mooier, maar dat in het echt niet blijkt te zijn. Een auto met gebreken. En die verkoop je toch echt wat minder makkelijk dan als deze gebreken er niet zijn.

 

Nu kunt u een auto verkopen met gebreken, dat is een vaststaand feit. Denk maar aan het verkopen van een sloopauto, een schadeauto verkopen of accepteren dat u wat minder terugkrijgt en uw auto dus minder waard is met de gebreken (of het gebrek).

 

Maar welke ervaring u en de opkopende partij eraan overhoudt dat verschilt. Dat ligt aan het feit dat u de gebreken wel of niet meldt. Met andere woorden, u houdt de gebreken verborgen en houdt hiermee de opkomende partij voor de gek of u meldt ze en gaat daarover in gesprek.


Wees eerlijk over de huidige staat tegenover een professional


Aanmelden, verkopen en klaar?!

Via ons platform is het ontzettend makkelijk om uw auto te verkopen. Voer het kenteken in en de basis informatie, upload wat goede foto’s en uw aanvraag is verstuurd. Voordat wij voor u aan de slag gaan, nemen wij uw aanmelding met u door. Dat doen wij met meerdere redenen.

 

Zo willen wij weten wat u voor uw auto terug wil krijgen en gaan we samen met u kijken of uw auto volgens de systemen dat ook waard is. Maar nog belangrijker, door u te bellen gaan wij uw auto helemaal nalopen. U heeft de foto’s gemaakt en deze bekijken wij uitgebreid met u om de auto zo goed mogelijk onder de aandacht van ons dealernetwerk te krijgen.

 

Heeft u een auto met mankementen of is deze in bijna nieuwstaat? Is er al een technisch probleem bekend waarvan u op de hoogte bent? Dan horen wij het graag. Veel opkopende dealers uit ons netwerk vinden dat soort informatie geen probleem, maar willen het wel graag weten!

 

Op basis van al deze informatie gaan wij voor u aan de slag. Zo weten wij alles en weet u alles. Dat werkt wel zo prettig, want alles valt of staat met verwachtingen. Tenminste dat vinden wij! Eerlijk en transparant, dat werkt veel makkelijker. Daardoor kunnen wij onze beloftes ook waarmaken.


Beloftes Wijverkopenuwautowel.nl


Nu snappen wij dat u niet altijd weet wat de staat van uw auto is. Ja, aan de buitenkant kunt u zien dat u misschien een paaltje geraakt heeft. Maar onder de motorkap? Daarom maken wij een onderscheid tussen verborgen gebreken en onzichtbare gebreken.

 

Auto met verborgen gebreken verkopen

Verborgen gebreken kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Vooral in de huizenmarkt wordt hier vaak op terug gegrepen. Na de verkoop en sleuteloverdracht komen ineens gebreken tevoorschijn die bij de verkopende partij al bekend waren, maar die niet gemeld zijn.

 

Een verborgen gebrek is een gebrek die u voor de koop niet zelf had kunnen ontdekken, maar die er al wel zat. “Bij het verkopen van een woning moet de verkoper alle gebreken melden aan de koper. Dit heet de 'mededelingsplicht'”, aldus het Juridisch Loket.

 

Dit geldt in de basis net zo bij een auto. Uw auto moet voldoen aan dat wat u verkocht heeft. Dus u moet alle technische problemen en mankementen melden als u de auto verkoopt. Anders houdt u de opkopende partij voor de gek en probeert u bewust meer uit de verkoop te halen dan dat de auto waard is.

 

Een verborgen gebrek komt vaak wel uit. Helemaal als u de auto aan een professional verkoopt, zullen zij met eenvoudige testen de eerste mankementen aan het licht brengen. Die gebreken die gaan dan ten kosten van uw verkoopprijs. Met andere woorden, uw auto is ineens minder waard geworden. Dat is logisch, vinden wij, want dat wat u geschetst heeft klopt niet.

 

Niet alle gebreken zijn verborgen en zoals wij al zeiden een auto met gebreken kun je ook verkopen. Je kunt ze melden (wat ook moet als je ze weet), maar je kunt ook de pech hebben dat een gebrek zich pas na de verkoop aandient waarvan u geen weet had.

 

Een auto met gebreken die onzichtbaar zijn

Bij tweedehands auto’s wil het nog wel eens voorkomen dat er zaken aan het licht komen die bij u niet bekend waren. Soms komen deze binnen 24 uur aan het licht, maar soms gaat er ook een tijd overheen en komt het pas na een aantal kilometer rijden boven water.

 

Onderhoud uw auto goed


Ook dat zijn gebreken, maar dit zijn geen verborgen gebreken. U heeft ze immers niet bewust verzwegen. U wist simpelweg niet dat deze aanwezig waren in de auto. We zeggen het heel stellig, maar zo makkelijk is het onderscheid niet te maken helaas.

 

Eerlijkheid duurt het langst… en levert het meeste op

Veel frustratie over het verkopen van een auto met gebreken komt voort uit de discussie of het een verborgen gebrek of een gebrek an sich is. Deze discussies voeren wij ook vaak en proberen wij juist door zoveel te vragen te voorkomen.

 

U kunt uiteraard ook deze discussie voorkomen door alle zaken aan en op uw auto te melden. Daarnaast is het verstandig om uw auto geregeld te laten keuren en vergeet niet de grote- en kleine beurt. Hierdoor bent u goed op de hoogte van de status van uw auto en kunt u deze zonder problemen verkopen.

 

Eerlijkheid duurt het langst, maar levert u daarna wel het meeste op. Een auto met gebreken verkopen hoeft geen frustratie te zijn, daar helpen wij u graag bij! Meld uw auto snel aan en wij gaan aan de slag om uw auto te verkopen. Met of zonder gebrek, als deze maar niet verborgen is!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling