Een lease auto verkopen

11-02-2021 | Categorie: Auto verkopen

Leasen wordt steeds populairder. Zowel zakelijk met een auto van de zaak, als privé met de private lease. Het is dus logischerwijs booming business voor de leasemaatschappijen die al deze auto’s de weg op sturen.

 

Maar wat als u de lease auto wilt verkopen? Wat gebeurt er dan en mag dat überhaupt? In dit artikel gaan we dieper in op het verkopen van een lease auto. Hierbij zijn er verschillende scenario’s denkbaar.

 

Wij maken hierin onderscheid in:

●      Private lease (privé)

●      Lease als bedrijf

●      Als leasemaatschappij

 

Elk scenario heeft namelijk andere eisen en dit maakt zeker uit in het geval u uw lease auto wilt verkopen. In sommige gevallen mag dat zelfs helemaal niet. Leest u mee?!

 

Auto van de zaak of private lease auto verkopen

Meestal zit u met een private lease auto gebonden aan een contract die op een gegeven moment afloopt. Hierbij huurt u de auto van de leasemaatschappij en bent u nooit de eigenlijke eigenaar. U huurt deze immers en dit is net als bij een huurhuis, niet uw eigendom dus ook niet verkoopbaar.


Lease auto verkopen mag dat?


Bij de auto van de zaak kunt u wel de eigenaar zijn, dat hangt af van uw afgesloten contract.


Als ondernemer of gebruiker van een lease auto heeft u de keuze uit drie verschillende soorten leasecontracten.

●      Operational lease

●      Financial lease

●      Shortlease

 

Bij operational- en shortlease leaset u de auto van de zaak van de leasemaatschappij voor een bepaald aantal maanden/ jaren. Daarna levert u de auto weer in en kunt u bijvoorbeeld een nieuw contract (met nieuwe auto) afsluiten. Shortlease is daarbij de korte variant, die wel vaak wat duurder per maand is, vanwege de looptijd. Met een dergelijk contract kunt u de leaseauto niet verkopen! U bent immers nooit eigenaar en zal dit ook niet worden.

 

U kunt deze auto pas verkopen als u de eigenaar ervan bent. Daarvoor zult u dan het lease contract moeten afkopen. Hier kunt u over onderhandelen, maar om hem direct dan door te verkopen?! Wij vragen ons af of dat nu echt zinvol is.

 

Toch is er wel een vorm van leasen die wel verkocht kan worden!

 

Met financial lease maakt u gebruik van een andere constructie. Deze vorm van leasen wordt vaak door ondernemers gebruikt. In dit geval profiteert u namelijk met een financial leasecontract van fiscale voordelen voor de onderneming. Uiteraard kan uw werkgever de auto financial leasen en dan aan u hebben uitbesteed als auto van de zaak.

 

Zie financial lease als de hypotheek die u afsluit op een huis. Staat het contract op uw naam dan bent u eigenaar, maar de bank is onderpand. Dat is met financial lease precies zo. U koopt de leaseauto voor uw onderneming, maar betaalt deze in termijnen, waarbij weer de bank onderpand is.

 

Zodra de termijnen zijn afgelopen, bent u volledig eigenaar van de lease auto en kunt u de auto verkopen. Wilt u tussendoor de auto verkopen omdat u bijvoorbeeld een grotere nodig heeft voor uw werkzaamheden, dan kunt u ook dit contract afkopen of aflossen. Daarna bent u vrij om hem te verkopen. Houd er echter wel rekening mee dat u in de basis dan minder voor uw leaseauto terug krijgt, omdat u de leasemaatschappij moet betalen.

 

U bent een leasemaatschappij

Als leasemaatschappij heeft u een wagenpark in bezit waar wij meestal u tegen zeggen. Diverse nieuwe modellen, maar die wel intensief gebruikt worden. Lease auto’s worden snel verwisseld voor een nieuwer exemplaar door de bedrijven en particulieren die deze leasen, waardoor u als leasemaatschappij met een wagenpark blijft zitten.


Als leasemaatschappij lease autos verkopen aan Wijverkopenuwautowel.nl 

Lease auto’s maken immers vele kilometers en hebben een x aantal jaar een contract met uw maatschappij. In het geval van een financial leasecontract bent u niet de eigenaar, maar in de andere gevallen zeker wel. In dat geval kunt u deze eenvoudig aanmelden voor verkoop. Bijvoorbeeld via ons platform, kunt u de lease auto verkopen zonder gedoe.

 

Professioneel dealernetwerk staat te popelen

Meld uw lease auto aan via het kenteken, upload wat foto’s en onze verkoop specialisten gaan direct voor u aan de slag. Heeft u meerdere lease auto’s die u wilt verkopen? Neem hiervoor contact met ons op en wij kijken met u mee om uw lease auto’s succesvol en snel te verkopen. Wij denken graag met u mee in de mogelijkheden om een lease auto te verkopen.

 

Ons professionele dealernetwerk staat te popelen om deze vaak nieuwe auto’s over te nemen. Ja, er staan misschien een flink aantal kilometers op de teller, maar vaak zijn deze auto’s in topconditie en van de meest populaire merken. Deze zijn daarmee erg gewild en dit betekent voor u een gemakkelijke verkoop van uw lease auto of auto’s. Meld u auto snel aan!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling