Het effect van techniek op de autowaarde

22-06-2021 | Categorie: Algemeen

De waarde van de auto hangt af van verschillende factoren. De technische extraatjes kunnen van groot belang zijn voor het verhogen van de autowaarde. Ze kunnen de waarde ook verlagen van de auto. Bij de techniek van de auto kunt u denken aan het monteren van een ingebouwde navigatie, het installeren van een bluetooth functie, of het verhogen of verlagen van de auto.

 

Wilt u weten wat voor effect de techniek kan hebben op de waarde van je auto? Lees dan vooral verder!

 

Persoonlijke voorkeuren

Ieder persoon is anders en dit kunt u terugzien in de waarde van de auto. Het kan natuurlijk dat u ontzettend blij bent met de extra technieken die u hebt laten monteren of installeren op en in de auto. Dit is echter niet voor iedereen het geval. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van uw auto. Niet iedereen houdt van een verlaagde auto en dit kan ten koste gaan van de waarde van de auto.

 

Heeft u de mogelijkheid om de persoonlijke voorkeuren van de auto te verwijderen? Dan raden wij u aan om dit te doen voordat u de auto gaat verkopen. Kopers zijn immers eerder geneigd om een auto te kopen waarin ze zichzelf zien rijden.  Het is voor een potentiële koper lastig om door de persoonlijke gemonteerde of geïnstalleerde voorkeuren te kijken van iemand anders.

 

Technologische ontwikkelingen

Naast de persoonlijke voorkeuren hebben de versnelde technologische ontwikkelingen ook een invloed op de autowaarde. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde navigatie. Een navigatie beschikt over steeds meer functies en er wordt ook steeds meer van een navigatie verwacht.


Standaard onderdeel inmiddels de navigatie in auto's


Mocht een navigatie geen actuele wegen laten zien, geen snellere routes weergeven, zit er geen stembegeleiding in of worden de flitsers niet weergegeven onderweg, dan wordt een navigatie al gauw als verouderd gezien. In dit geval wordt de techniek niet gezien als extra. Sterker nog, de kans is aanwezig dat het ervoor zorgt dat de waarde van uw auto vermindert.

 

Staat van de techniek

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om de auto goed te onderhouden. Een auto die op de juiste manier onderhouden is en beschikt over een ingevuld serviceboekje is immers meer waard dan een auto die niet onderhouden is of waarvan het serviceboekje half is ingevuld.

 

De koper wil namelijk weten wat er allemaal gebeurd is met de auto en welke reparaties de auto heeft ondergaan. Dit om in kaart te brengen hoe goed de auto daadwerkelijk onderhouden is. Hoe actueler het serviceboekje is en hoe meer details er over de auto in het serviceboekje te vinden zijn, hoe betrouwbaarder u als verkoper over zal komen naar de koper van de auto toe. Zorg er dus voor dat alle onderhoudsbeurten en vervangende onderdelen genoteerd worden in het serviceboekje.


Hoe is de staat van de techniek en de motor


Blijvende voordelen

Natuurlijk zijn er ook technieken die altijd zullen zorgen voor een positieve autowaarde. Denk bijvoorbeeld aan een airco, een zonnedak, stoelverwarming en ga zo maar door. Deze factoren zorgen voor een verhoogd rijcomfort en hebben daarom zeker een positieve invloed op de autowaarde.

 

Een aantal technische extra’s wordt door de jaren heen gezien als een musthave. Ontbreekt dit onderdeel of deze functie in de auto dan kan dit tot gevolg hebben dat de autowaarde zelfs omlaag gaat. Denk bijvoorbeeld aan een airco. Tegenwoordig is het bijna niet meer weg te denken om in een auto te rijden waarin geen airco geïnstalleerd is.


Steeds meer technische opties in de auto

 

Autowaarde berekenen

Naast de technische factoren zijn er nog veel meer factoren die de waarde van uw auto bepalen. Het merk en model van de auto spelen natuurlijk een grote rol. Elk model en merk kent immers zijn eigen startwaarde. Daarnaast zijn de gereden kilometers en de staat van de auto ook zeker factoren die een grote invloed uitoefenen op de waarde van de auto.

 

Een jonge auto met minder kilometers is immers aantrekkelijker dan een auto die al heel wat jaren gereden heeft en veel kilometers op de teller heeft staan.


Oudere modellen hebben soms meer en soms minder waarde door de techniek


Bij het berekenen van uw autowaarde komen dus heel wat factoren kijken. Ook al beschikt u over een auto met weinig gebruikssporen en een lage kilometerstand. U kunt er niet meteen vanuit gaan dat de auto een hoge autowaarde heeft. U kijkt immers anders naar een auto dan een autohandelaar. Wilt u weten wat de waarde van uw auto is? Verkoop uw auto door deze via kenteken aan te melden en wij zorgen dat uw auto voor u verkocht wordt.

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling