Voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen?

04-02-2021 | Categorie: Auto verkopen

Voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen? Die vraag, dat is waar wij ons hard voor maken. Want u meldt uw auto aan en wilt dan uiteraard weten voor hoeveel geld u deze kunt verkopen. Hoeveel het is, daar kunnen we een helder antwoord op geven. Dit hangt namelijk volledig af van uw auto.

 

Welk merk is het? En welk model heeft u? Hoe oud is de auto en is er veel mee gereden? Al dat soort vragen - en dan met name de antwoorden erop - bepalen de waarde van uw auto.


Voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen


Daarbij geldt natuurlijk ook dat hoe nieuwer uw auto is of hoe minder kilometers deze gereden heeft hoe meer u voor uw auto krijgt als u uw auto wilt verkopen. Toch kunt u zeker invloed uitoefenen hoeveel u voor uw auto krijgt als u deze verkoopt. Zie het als het bakken van de appeltaart of koekjes in een open huizendag, ook u kunt uw auto aantrekkelijker maken.

 

Zorg voor goed onderhoud

Een goed onderhouden auto is meer waard en zal voor meer geld verkocht kunnen worden. Laat noodzakelijke onderhoudsbeurten uitvoeren en zorg ervoor dat u meldingen serieus neemt. Die waarschuwingslampjes, die zijn er immers niet voor niets!

 

Door uw auto netjes te onderhouden zorgt u ervoor dat deze een stuk veiliger is, onderhoud is dus altijd een goed idee! Of u nu de waarde van uw auto wilt verhogen omdat u deze wilt verkopen, of dat u gewoon ervoor wilt zorgen dat u veilig van A naar B komt.

 

Onder onderhoud valt trouwens ook die reguliere schoonmaakbeurt. En nee, wij houden er hier binnen het team ook niet van. Ondanks dat de wasstraat een uitkomst biedt, is een goed onderhouden auto ook een schone auto. Niet alleen de buitenkant, maar zeker ook de binnenkant.


Denk aan ramen, ventilatieroosters, matten, knoppen en ga zo maar door. Het reinigen van uw auto is een must. Een glimmende auto verkoopt heel wat makkelijker dan een vieze! Of dat echt honderden euro’s scheelt, nee dat zal zeker niet zo zijn. Maar het zorgt wel voor een lichte daling als u de auto voor het maximale wilt verkopen.


Onderhoud uw auto goed en maak deze schoon


Maak daarnaast als u besluit uw auto te verkopen altijd goede foto’s en vermeld eventuele schade altijd eerlijk. U wilt niet achteraf in een welles nietes spelletje terechtkomen. Een goede en eerlijke prijs krijgt u alleen als u dat zelf ook bent.


Wij verkopen uw auto voor een eerlijke prijs

Helemaal antwoord geven op de vraag “voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen” kunnen we niet. Hoeveel u voor uw auto krijgt, dat bepaalt u in de basis eerst zelf. Dat geeft u ook aan bij het aanmelden. Daarna gaan wij voor u aan de slag en bieden wij uw auto aan bij ons professionele dealernetwerk. Zij geven aan wat uit hun data naar voren komt. Hoeveel u voor uw auto krijgt, is namelijk afhankelijk van factoren als:

●      Staat van de auto (daar is dat onderhoud weer he)

●      Merk en model

●      Populariteit van het merk en het model

 

Vooral de populariteit van de auto heeft hier een grote invloed op. Die wordt vertaald naar het aantal stadagen. Dat betekent het aantal dagen dat de opkopende partij de auto in het bezit heeft voordat deze door verkocht wordt. Hoeveel auto staat de auto stil. Hoe langer dat is, hoe minder uw auto eigenlijk waard is en hoe minder u ervoor terugkrijgt. Op uw auto zitten immers minder mensen te wachten en het duurt lang voordat deze weer doorverkocht wordt.


Verkoopt u de auto aan een particulier dan heeft u niet te maken met stadagen, maar besef wel dat u dan heel zeker moet zijn van uw prijs. Deze is al gauw veel te hoog (onverkoopbaar) of te laag (dief van eigen portemonnee).

 

Geen standaard prijs

Een standaard prijs zou ook niet eerlijk zijn. U hoort dan misschien wel dat een Volkswagen Golf € 12.000,00 oplevert als u die verkoopt. Maar geldt dat ook voor uw auto? De ene Golf is de andere niet. Misschien is die van u wel een oud model of juist hartstikke nieuw. Een super luxe uitvoering of juist helemaal basic.

 

U merkt het, geen auto is hetzelfde en geen prijs die u ervoor krijgt ook niet. Daarom spreken wij altijd van een eerlijke prijs. Wij begrijpen dat u een bepaalde (emotionele) waarde aan uw auto heeft gehangen. Samen met het team zullen wij u dan ook alle stappen goed uitleggen en een zo goed mogelijke prijs voor u onderhandelen. Meld u auto snel aan en ontdek zelf voor hoeveel u uw auto kunt verkopen. Wij gaan graag voor u aan de slag!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling