5 meest gemaakte fouten bij het aanschaffen van een auto

09-11-2021 | Categorie: Handige tips

Het aanschaffen van een auto is niet niets. Er zijn namelijk heel wat factoren waar u rekening mee zal moeten houden. Helaas worden deze factoren nog wel eens vergeten door het enthousiasme dat naar boven komt bij het zien van een mooie en stoere auto. Hieronder worden de vijf meest gemaakte fouten beschreven die gemaakt worden bij het aanschaffen van een auto. 


Lees ze goed en voorkom dat u zelf deze fouten maakt. We zouden het erg spijtig vinden als u niet tevreden bent met de auto en deze auto weer wilt verkopen.


#1 Sluit niet aan bij de persoonlijke behoeften

Er zijn ontzettend veel auto’s en waarschijnlijk vindt u de een mooier dan de ander. Dat betekent niet dat een mooiere auto beter aansluit bij uw persoonlijke behoeften. Heeft u een gezin met twee kinderen en er is nog een kind op komst, dan zult u hier rekening mee moeten houden. U zult ruimte moeten hebben voor de kinderen en de benodigdheden die daarbij komen kijken, denk bijvoorbeeld aan een kinderwagen. 


Of gaat u regelmatig op vakantie met het hele gezin? Dan is het ook zeker niet verkeerd om op zoek te gaan naar een ruimere auto, zodat alle spullen mee kunnen. Heeft u weinig ruimte voor de deur en wordt het elke dag zoeken naar een parkeerplek? Misschien is dan een stadsauto (vaak de kleinere varianten) een goede optie. Deze manoeuvreert u net wat makkelijker in een krappe plek dan een grote vijfdeurs sedan. 


Door de persoonlijke behoeften voor die tijd in kaart te brengen zult u gerichter op zoek gaan naar een auto. Daarnaast is het nog van belang om deze persoonlijke behoeften niet te vergeten tijdens het aanschaffen van een auto en verder te kijken dan alleen het stoere uiterlijk van de auto.


#2 Geen proefrit maken

Als u op zoek bent naar een auto, dan heeft u natuurlijk het liefst binnen een dag de nieuwe auto op de oprit staan. In alle enthousiasme schaft u de auto het liefst meteen aan, maar vergeet niet om voor die tijd een proefrit te maken. Wij spreken dan niet over een rit naar het einde van de straat en weer terug, maar een echte proefrit. 


Neem de tijd en probeer verschillende wegen uit. Ga ook de snelweg even op, zodat u de auto naar de 100 km/u kunt opvoeren. Zonder een proefrit heeft u namelijk geen idee hoe de auto rijdt en of er gebreken aan de auto zitten die aan de buitenkant niet te zien zijn. Een proefrit is dus zeker van belang voordat u een auto aanschaft!


Maak een proefrit ook vooral samen! Zo weet u zeker dat u beiden een goed gevoel overhoudt aan de auto en twee horen en zien altijd meer dan één persoon.


Maak een proefrit samen


#3 Gegevens niet controleren

Het is van belang om te weten wat er in het verleden allemaal is gebeurd met de auto. Dit kan namelijk een grote invloed hebben op eventuele toekomstige kosten. Laat u dus niet verrassen en geloof de verkoper niet op zijn of haar mooie blauwe ogen. Controleer het onderhoudsboekje en ga eventuele zaken na bij de partij die het onderhoud heeft uitgevoerd.


Naast het controleren van het onderhoudsboekje is het ook zeker niet verkeerd om een kentekencheck uit te voeren. Zo komt u erachter uit welk bouwjaar de auto komt, hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en tot wanneer de APK geldig is. Deze informatie kunnen van belang zijn op het moment dat u in gesprek gaat met de verkoper.


Controleer de auto voordat u deze aanschaft


#4 Per direct aanschaffen

Als u een auto ziet en het valt binnen uw persoonlijke behoeften dan wilt u de auto waarschijnlijk zo snel mogelijk aanschaffen. Vergeet niet dat een auto een flinke aankoop is. Daarom is het zeker niet verkeerd om er een nachtje over te slapen, zodat u dezelfde dag en de volgende dag nog een keer goed kan nadenken over de auto. 


Het zal namelijk zonde zijn als u te snel een beslissing maakt, waardoor u uiteindelijk niet zo tevreden bent over de auto als op het moment van aanschaffen. Slaap er een nachtje over, zodat u uzelf de tijd gunt om goed over de auto na te denken. 


#5 Budget aanpassen

Het kan zijn dat u een auto ziet die past bij uw persoonlijke voorkeuren en ook nog eens ontzettend mooi is. Vervolgens komt u erachter dat de auto eigenlijk niet binnen uw vooropgestelde budget past. Vergeet niet dat uw budget met een reden is vastgesteld, daarom is het van belang om bij uw budget te blijven. 


Er zijn namelijk echt wel meer auto’s dan die ene auto waar u enthousiast over zal worden en die ook nog eens in het budget past die u vooraf bepaald heeft. Geef uw budget dus van tevoren aan en houd u daar ook aan vast. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en dat u een duurdere auto bekijkt dan u eigenlijk kunt betalen. 


Aanschaffen van een auto

Een auto aanschaffen is niet niets. Om te voorkomen dat u spijt krijgt van een overhaaste aankoop is het van belang om rekening te houden met de bovenstaande punten. Uiteraard moet u altijd doen wat goed voelt, maar onthoud dat iets dat te mooi klinkt, dat vaak ook is! Zorg er dus voor dat u een goed gevoel overhoudt van uw aankoop.


Uw auto succesvol verkopen en daarna een nieuwe kopen

Wilt u uw auto eerst verkopen om een nieuwe auto aan te schaffen? Verkoop uw auto via Wijverkopenuwautowel.nl en wij zorgen dat uw auto voor u verkocht wordt. Wij regelen alle zaken van A tot Z en u kunt ondertussen alvast rustig rondkijken voor een mooie vervangende auto.

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling