Met de auto op vakantie

11-07-2022 | Categorie: Algemeen
Door: Badel

Op vakantie met de auto

De zomer staat voor de deur en wellicht dat u net als vele anderen met de auto op vakantie gaat. Vliegen staat misschien niet bovenaan uw lijstje en eerlijk toegegeven: ik vond het altijd maar wat gezellig zo in de auto op vakantie. Al zat ik als derde kind standaard in het midden, met de benen op de koelbox gevouwen. Betekende wel dat ik direct bij de vele broodjes ei en snacks (lang leve de karamelblokken) kon... Wat dan weer niet bevorderlijk was voor de misselijkheid en ruzie met mijn zussen als ik de bak met karamelblokken al bijna leeg had.


Dat terzijde trouwens...


De Wijverkopenuwautowel.nl op vakantie met de auto must haves

U wilt natuurlijk goed voorbereid op vakantie met de auto. Maar wat is nu een goede voorbereiding?! Bij Wijverkopenuwautowel.nl gaan we maar als te graag met de auto op vakantie. Daarom hebben wij onze eigen tips gebundeld tot de ‘Wij verkopen must haves voor een vakantie met de auto’. Op die manier maakt u de autorit zo gezellig en comfortabel mogelijk.


#1 Pak de auto goed in

Of u nu met de auto met de auto op vakantie naar Frankrijk gaat of met de auto op vakantie naar Spanje of Turkije. Of misschien zoekt u het dichterbij in Duitsland, België of ons eigen Nederland en de waddeneilanden. Het allerbelangrijkste van een succesvolle autovakantie is hoe u de auto inpakt.

auto inpakken


Veel vakantiegangers zijn geneigd om hun hele inboedel mee te nemen. Vooral als het om een kampeervakantie gaat. Uiteraard zult u voor u en uw familieleden of vrienden spullen mee moeten nemen. Maar bedenk goed wat u daadwerkelijk allemaal nodig heeft. 


Bedenk hoe lang u moet rijden en waardoorheen. Gaat u de bergen in? Zorg ervoor dat uw auto niet oververhit raakt omdat deze te zwaar beladen is.

 

Zorg ervoor dat u een ruimte tussen dak en spullen laat zodat u via de achteruitkijkspiegel kunt kijken. Belaad daarbij de auto niet tot de max of er zelfs overheen. U wilt veilig op uw vakantieadres aankomen en niet het maximale van uw auto vragen. 


In het boekje van uw auto vindt u alle informatie over hoe zwaar de auto beladen kan worden. Maakt u gebruik van een caravan of aanhanger, dan kunt u deze informatie ook daar vinden. Houd u aan deze maximale waardes!


#2 Zorg voor een kleine vakantiebeurt

Of u deze nu laat uitvoeren of uw auto zelf een vakantiebeurt geeft. Uw auto moet u veilig en wel van A naar B vervoeren. Zorg ervoor dat de auto schoon is, vergeet hierbij de ramen zowel binnen als buiten niet te doen. Zonlicht kan u verblinden en nare strepen kunnen uw zicht belemmeren. Als u toch bezig bent kunt u net zo goed even een stofzuiger door de auto halen.


Maar de vakantiebeurt gaat verder dan dat. Zijn uw banden op spanning? Of heeft u er al lang geen lucht meer bij gedaan? De meeste nieuwe auto’s geven u een waarschuwing als de bandenspanning te laag is, maar heeft u net als ik niet zo’n luxe auto tot uw beschikking dan zult u het zelf moeten bijhouden. Vul de ruitenvloeistof aan en neem indien nodig een extra kannetje mee. Zorg ervoor dat u uw olie gecontroleerd heeft en indien nodig bijgevuld. Op die manier zult u veilig op vakantie kunnen met de auto. 


#3 Zorg voor vermaak

Ik ben iemand die zich snel verveeld. Tenzij er goede muziek op staat, word ik zelf erg onrustig van lang stilzitten. Zorg er dus altijd voor dat er vermaak beschikbaar is. Of u nu in uw eentje gaat roadtrippen, met vrienden of uw gezin. Vermaak is ontzettend belangrijk.


Maak een playlist die u deelt met uw medereizigers. Zo kan iedereen zijn of haar eigen muziek toevoegen. Op die manier zorgt u voor een unieke met de auto op vakantie playlist.


Gaat u met (jonge) kinderen op vakantie, dan is vermaak echt onmisbaar. Kinderen in de auto halen soms niet het allerbeste bij zichzelf en bij u naar boven. Zorg ervoor dat ze wat te kijken hebben. In alle genres. Ik ben zelf een ontzettend groot voorstander van films in plaats van series, maar hé, iedereen is anders. Zorg ervoor dat u voldoende films en series downloadt. Dat kan eenvoudig via een streaming dienst als Netflix, Videoland of Disney+.


infotainmentdisplay auto


Zorg daarnaast voor offline vermaak in de vorm van spelletjes in de auto, lees- en stripboeken en eventuele puzzelboeken. U wilt niet elk half uur de ‘zijn we er al?’ horen en met vermaak zorgt u hiervoor.  #4 Snacks en eten

Onmisbaar op elke roadtrip, hoe lang u ook moet rijden. Snacks en eten is een must. Een vakantie met de auto wordt gemaakt - en gebroken - door de hoeveelheid eten die er beschikbaar is. Zorg ervoor dat iedereen broodjes kan smeren zoals die ze het liefste eet. Met of zonder boter, met een ei of chocopasta. Om boevengedrag te voorkomen - ik kijk hier weer naar mijn zussen en zij naar mij - schrijft u de namen op de verpakking zodat iedereen weet van wie het broodje is.

Zorg voor voldoende (gezond) eten


Maak het zo luxe als u wilt, maar bedenk wel dat uw broodjes eventueel warm kunnen worden. Dat warm worden voorkomt u met een koelbox die u in uw auto kunt inpluggen. Misschien niet ideaal met drie kinderen op de achterbank, maar ik had de benen er lekker overheen geslagen. In de koelbox kunt u ook de snacks opslaan die koelte nodig hebben, maar neem ook snacks mee die geen koeling nodig hebben. 


Ik zei het net al, maar die karamelblokken dat is een ontzettend goede snack voor onderweg. Veel mensen neigen naar chocolade, maar dat smelt en knoeit ontzettend. Karamelblokken niet en die zijn ontzettend lekker. Thank me later 😉


#5 Doe dit niet!

autovakantie

Ook nog even een waarschuwing van ons voor u. Probeer niet lekker met uw voeten op het dashboard te leunen als u niet hoeft te rijden. Hoe heerlijk het misschien ook ligt, indien u een ongeluk krijgt zal uw lijf een ontzettende klap moeten opvangen. Uw benen liggen daarbij op de airbag en de kracht waarmee deze uitklapt zal een verwoestende werking op uw benen (en bekken) kunnen hebben.Doe die benen maar lekker naar buiten of op het dashboard als u even een rustpauze inlast.


Zorgeloos met de auto op vakantie

Met bovenstaande Wijverkopenuwautowel.nl vakantie musthaves zorgt u ervoor dat u een mooie start van de vakantie heeft. Gaat u nu over een aantal weken op vakantie en weet u nu al dat uw auto niet groot genoeg is. Overweeg dan eens om uw auto te verkopen via Wijverkopenuwautowel.nl. U hoeft dan niets te doen om uw auto te verkopen, wij nemen u het werk graag uit handen en u heeft de auto snel verkocht. Dan kunt u deze vervangen voor een grotere variant. 


Op naar een zorgeloze vakantie met de auto.


Safe journey … Sichere Reise … Buen viaje … Veilige reis.

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling