Nieuw, nieuwer, nieuwst. Deze auto’s komen eraan

09-01-2021 | Categorie: Algemeen

Nieuw, nieuwer, nieuwst. Deze auto’s komen eraan


Daar is ‘die’ dan, 2021. Een jaar dat hopelijk normaler wordt. Boordevol mooie auto’s, succesvolle verkopen en ga zo maar door. 2020 was misschien een gek jaar, maar er wisselden nog genoeg auto’s van eigenaar. Op basis van de kentekenregistraties kunnen we stellen dat er weer veel auto’s verkocht zijn.


De top 10 meest verkochte auto’s van 2020 wordt (verrassend?) aangevoerd door de Volkswagen. Gevolgd door Kia en Peugeot. Als we het op auto bekijken dan staat de gloednieuwe Volkswagen ID.3 al op plek nummer twee van meest verkochte auto’s van 2020. Een flinke eindsprint heeft deze auto gemaakt dus. 


Auto stuurwiel


De top tien wordt gedomineerd door de alom bekende merken, aldus cijfers van Autoweek

 1. Volkswagen
 2. Kia
 3. Peugeot
 4. Toyota
 5. Renault
 6. Opel
 7. Ford
 8. BMW
 9. Skoda
 10. Volvo


Volkswagen staat trouwens al meerdere jaren achter elkaar op nummer één. Deze auto kunt u dus vaak snel verkopen, indien u dit wilt. 


Wat gaat 2021 dan brengen aan trends of nieuwe auto’s? Een vraag die we normaal best gemakkelijk kunnen beantwoorden, maar die dit jaar toch wat uitdagender wordt. Waarom? Omdat het Autosalon 2021 niet doorgaat.


Autosalon Brussel 2021

Normaal zijn de eerste maanden van een nieuw jaar boordevol nieuwe auto’s. Met als ultieme hoogtepunt het Autosalon van Brussel (ja het en niet de Autosalon). Daar worden nieuwe gadgets, innovaties en natuurlijk de nieuwe auto’s gepresenteerd. Het Autosalon is zelfs goed voor 30% van de jaarverkoop voor autodealers. 


Belangrijke beurs dus.


Nu hoeven we tegenwoordig niet meer offline naar auto’s te kijken of deze te verkopen. Kijk maar naar ons eigen platform die u alle gemak biedt om snel en succesvol uw auto te verkopen. Dat terzijde, het Autosalon is altijd een mooie graadmeter wat de trends worden voor een nieuw jaar.


Welke merken worden (nog) groter? Welke modellen zullen populair zijn en welke kleuren gaan we op straat zien? Toch vragen die soort van beantwoord worden als het Autosalon is.  Zal het toch wat meer kleur worden of blijven we net als voorgaande jaren bij grijs, wit en zwart? 


Voor elk wat wils

Elk jaar worden er nieuwe auto’s gelanceerd. Van budget tot super dream cars, voor elk budget kunt u een auto vinden naar keuze. We hebben even flink zitten graven en net als andere jaren worden er nieuwe auto’s uitgerold. Zo rolt Dacia dit jaar een derde editie uit van de Dacia Sandero. Eén van de goedkoopste nieuwe auto’s die u kunt vinden en altijd een goede optie als u veel auto voor weinig budget wilt hebben. 


Toyota rolt een SUV-versie uit van de Yaris en Hyundai komt met een vernieuwing (naam onbekend) van de Qashqai. In de luxere categorieën vinden we de Mercedes Maybach-versie, waar u zodat in kunt gaan liggen en wonen, zo luxe! 


Mercedez Benz Maybach 2021 (c) Mercedes Benz

(c) Mercedes Benz


Maar het meest opvallende is nog wel dat eigenlijk elk merk wel een hybride editie op de markt brengt. Volkswagen heeft haar ID.3 einde 2020 uitgerold en is direct op een na best verkopende auto van 2020 geworden.


Hyundai met de hybride variant van de Tucson en bijvoorbeeld Peugeot met een hybride 308 variant. DS komt met een DS 9 en ook Jaguar waagt zich op de markt door de Jaguar E-Pace als plug-in hybride aan te bieden. Het Chinese MG kwam vorig jaar op de Nederlandse markt met de ZS EV en rolt begin dit jaar een grotere SUV uit, de EHS.Ook in 2021 wordt er veel elektrisch gereden dus! 


Binnen ons team kijken we uit naar de komst van de Ferrari SUV. Ja een SUV van Ferrari. Het merk kan immers niet meer achterblijven nu anders grootmachten ook succes hebben met een SUV sportwagen. Hoe die er precies uit komt te zien, weten we niet.

Ferrari Purosangue stuurwielNaar verluid krijgt de SUV de naam Ferrari Purosangue. Er zijn al wat kiekjes van de Ferrari rode Purosangue verschenen, maar of dat hem ook daadwerkelijk is, dat weten we pas als deze uitgerold wordt.


En nu balen we helemaal want op Het Autosalon Brussel 2021 hadden we vast een sneak peak kunnen krijgen. Al staat de levering inmiddels op 2022 en weten we niet of we dit pareltje dit jaar zouden mogen verwelkomen.


Toe aan iets nieuws? Verkoop de oude dan zelf!

2021 belooft alsnog veel goeds voor de autobranche.  We zien benieuwd welke auto’s er dit het meest verkocht worden en welke merken aan populariteit winnen. 


Bent u eraan toe om uzelf met een nieuwe auto te verwennen in 2021? Zorg er dan voor dat u eerst zelf uw auto verkoopt. Dat geeft u veel meer mogelijkheden om te onderhandelen over de prijs van de aanschaf van de nieuwe auto. Doordat u niets hoeft in de ruilen, kunt u extra opties of korting vaak wel afdwingen. 


De dealer hoeft immers geen rekening te houden met het aantal dagen dat uw auto nog bij de garage staat voordat deze weer doorverkocht wordt. Meld uw auto snel aan en in slechts vier stappen heeft u uw auto verkocht. 

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling