Schadeauto verkopen: Hoe verkoopt u deze online succesvol?!

10-07-2020 | Categorie: Auto verkopen

Een schadeauto verkopen

Een schadeauto verkopen, hoe doet u dat? Bij Wijverkopenuwautowel.nl begrijpen wij het dat u hier vragen over heeft. Logisch ook, want u wilt uw auto voor een mooie prijs verkopen. Schade zit echter in een klein hoekje, dat begrijpen we maar al te goed. Een paaltje dat net in uw dode hoek zit of een stoep die toch wat hoger was dan gedacht. Of wat dacht u van die gemene drempels, dat u zelfs met een slakkengangetje alsnog de auto over de grond hoort schrapen. 


Voor u het weet zit er een kras of deuk. Om nog maar te zwijgen van schade door anderen aan uw auto. Parkeren bij een supermarkt staat bijna garant voor openslaande portieren of een winkelkarretje tegen uw auto aan. 


Sommige schade is te groot om mee door te rijden. U wilt immers geen roestvorming krijgen. Deze laat u dan maken of uitdeuken. Sommige schade is het maken echter niet waard. Wat dan als u dan uw auto wilt verkopen? Betekent een auto met schade verkopen dat u direct veel geld inlevert? 


Uw schade auto verkopen doet u het eenvoudigst als u eerlijk bent. Eerlijkheid duurt in het geval van uw schadewagen echt het langst. Vertel eerlijk de volgende zaken:

 • Waar zit de schade?
 • Hoe ziet de schade eruit 
 • Waardoor komt de schade?
 • Wat heeft u gedaan om het op te (laten) lossen? 


Uiteindelijk komt de kopende partij er waarschijnlijk toch wel achter. Zorg er dus voor dat u achteraf niet zelf voor verrassingen komt te staan.


Uiteraard is het afhankelijk van de schade die u aan de auto heeft wat eraan gedaan moet worden of dat u gewoon door kunt rijden. Schade die meer kost dan de auto waard is, betekent een economisch totall loss situatie. In dat geval geldt dat uw auto als sloopauto aangemerkt dient te worden. Uiteraard kunt u ook uw sloopauto verkopen bij Wijverkopenuwautowel.nl. 


Hoe kunt u er nu voor zorgen dat u het meeste krijgt als u uw auto wilt verkopen met schade? We denken graag met u mee en geven u graag wat handvatten. 


Foto’s maken

Een belangrijk onderdeel van het (online) verkopen van uw schade auto zijn foto’s. U wilt een zo compleet mogelijk beeld geven van uw auto, dus vergeet foto's maken van de schade verkoopt je auto beterde schade hierbij niet. Maak overzichtsfoto’s van uw auto van elke kant, maar neem daarbij ook de tijd om uw schade goed in beeld te brengen. Ga dichtbij de auto staan en plaats de schade goed in beeld. U kunt de schade eventueel extra benadrukken door deze in een kader te plaatsen op de foto. Zelfs met de mobiele telefoon kunt u relatief eenvoudig met een virtuele pen zaken omcirkelen op een foto.


U hoeft geen professionele fotograaf te zijn. Waarschijnlijk heeft u een smartphone waarmee u ook prima foto’s kan maken. Maak de foto’s zowel staand (verticaal) als in landscape (horizontaal) zodat u zeker weet dat u alle informatie goed in beeld brengt. 


Licht de schade toe

Hoe is de schade ontstaan is een belangrijke vraag om te weten. Bent u betrokken geweest bij een ongeluk en wilt u nu de schadeauto verkopen? Dan is deze informatie ontzettend waardevol. Een schade auto verkopen die betrokken is geweest bij een ongeval kan namelijk ook ‘onder de motorkap’ schade hebben die zo op het oog niet zichtbaar is. Een compleet beeld zorgt ervoor dat de opkopende partij geen onvoorziene (en verzwegen) kosten op u kan verhalen na het verkopen van de schade auto. 


Wilt u een auto met schade verkopen via ons? Dan zullen we u altijd na aanmelding bellen zodat we alles rustig met u door kunnen nemen. Dat verkoopt net zo makkelijk!


Stel verwachtingen bij

Het klinkt misschien wat hard, maar een schadeauto verkopen betekent wel dat u inlevert aan waarde en opbrengsten. Verwacht niet de jackpot te incasseren, want de schade die wordt op kosten van de opkoper hersteld en gaat daarmee vaak van de verkoopprijs af. Bereken daarom altijd of het u waard is om een schade auto te verkopen of dat u de schade eerst laat herstellen.Wat u uiteindelijk verdient als u uw schade auto verkoopt hangt af van het merk, het model, het bouwjaar en uiteraard de schade aan de auto.


Wij verkopen uw schade auto wel!

Niet voor niets zijn wij, Wijverkopenuwautowel.nl. Daar houden we ons dan ook graag aan. Ons team van verkoopspecialisten zullen er dan ook alles aandoen om uw auto met schade te verkopen. Welk merk auto u ook heeft, hoeveel schade deze ook geleden heeft, wij denken graag met u mee.


Meld uw schade auto aan voor verkoop via ons platform en onze auto specialisten gaan direct voor u aan de slag. Aanmelden is gratis en vrijblijvend! Dat betekent dat u niet verplicht bent om uw schade auto te verkopen voor een prijs die u niet akkoord vindt. Werkt net zo makkelijk en voor u geen gedoe. Waar wacht u nog op? Meld de schade auto snel aan!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling