Sloopauto verkopen: hoe doet u dat?

07-07-2021 | Categorie: Auto verkopen

Een sloopauto is een auto die klaar is voor de sloop. Investeren om de auto weer te laten maken is niet slim. Een sloopauto verkopen is dan vaak prioriteit nummer één. De auto zal nooit meer waard worden dan de investering die je erin doet om hem te laten maken.

 

Logische stap die je dan vaak neemt is je sloopauto verkopen. Want zonde om alsnog verzekering en eventuele parkeerkosten te betalen als je er toch niet meer in wilt of kunt rijden.

 

Maar hoe werkt dat? Waaraan moet je denken wanneer je een auto wilt verkopen die gereed is voor de sloop? En wat is nu precies een sloopauto? Wijverkopenuwautowel.nl legt het je allemaal uit in dit artikel.

 

Ook uw sloopauto is welkom bij Wijverkopenuwautowel.nl. Meld de sloopauto voor verkoop aan en u hoeft deze niet zelf naar de sloop te brengen. Wij verkopen uw auto wel!

 

Ja een sloopauto is een auto die gereed is voor sloop, maar je hebt hierin gradaties, die beïnvloeden ook de prijs die je ervoor krijgt als je een sloopauto gaat verkopen. Een sloopauto kan namelijk op drie verschillende manieren een sloopauto zijn.

 1. Door leeftijd
 2. Door schade
 3. Door APK

 

Laten we ze alledrie doornemen.


1. Een sloopauto verkopen door de leeftijd van de auto

Elke auto heeft een bepaalde leeftijd die hij bereikt en waarmee het einde oefening is. Het ene merk houdt het misschien wel twintig jaar vol, terwijl een ander merk net de vijftien haalt. Dit is afhankelijk van hoeveel u de auto heeft gebruikt. Hoe meer er mee gereden wordt hoe meer invloed dit uitoefent op de leeftijd en de auto eerder in een sloopauto verandert.

 

Een sloopauto wil trouwens niet zeggen dat u er niet mee kunt rijden. Zelfs als de auto nog kan rijden, kan deze toch sloop klaar zijn. Dat komt dan bijvoorbeeld door de schade die eraan zit of doordat u niet meer met de auto door de AKP komt.


Voor de onderdelen verkoopt u uw sloopauto


2. Een schade auto is klaar voor de sloop

Een deukje hier, een deukje daar. Een paaltje wil u nog wel eens over het hoofd zien. Auto’s zijn gebruiksvoorwerpen en waar gereden wordt, komen krassen en deuken. Met een deukje meer of minder verandert uw auto nog niet in een sloopauto. Nee, een sloopauto kenmerkt zich doordat deze total loss is. En ook hierin heeft u twee verschillende vormen, namelijk er is sprake van economisch total loss en technisch total loss.


Economisch totall loss sloopauto verkopen

Economisch total loss betekent dat het schadebedrag hoger is dan dat uw auto waard is. Financieel gezien gaat u er dan op achteruit om de auto te laten maken. Veel mensen kiezen er daarom voor om bij een economisch total loss auto deze als sloopauto te verkopen. Hierbij kan het zo zijn dat de auto met de schade nog prima kan rijden, maar het dus niet meer waard is om te maken.

 

Technisch total loss sloopauto

Een technisch total loss auto betekent dat deze helemaal in de kreukels ligt. Een technisch total loss auto is vaak direct sloopklaar, deze rijdt over het algemeen niet meer. De schade is gewoonweg te groot om nog veilig over straat te kunnen. Maken is hierbij ook niet meer mogelijk! De beste oplossing is dan ook om de schadeauto te verkopen. Dan krijgt u nog een goede prijs voor de onderdelen.

 

Een sloopauto die technisch total loss is, rijdt u niet zelf meer richting de sloop. Handigste is om de sloopauto af te slepen. Sommige inkopende partijen komen de sloopauto gratis ophalen bij u thuis of waar de auto zich bevindt, zodat u ter plekke de auto kwijt bent. Hier hoeft u zelf niets voor te regelen. Wij regelen dit allemaal voor u als u deze wensen heeft. Onze medewerkers staan voor u klaar als u uw sloopauto wilt verkopen. 

 

3. Uw auto komt niet door de APK

Misschien rijdt uw auto nog prima, maar is de jaarlijkse APK toch iets te spannend geworden. Sommige auto’s komen gewoonweg niet meer door de APK. Aan de buitenkant ziet u dan misschien niet zoveel, maar aan de binnenkant zit er veel niet goed. In de basis kunt u stellen dat de auto economisch total loss is als u niet meer door de APK komt.


Uw auto komt niet door de APK en kunt u beter als sloopauto verkopen


Het is mogelijk om een auto met gebreken te verkopen of als deze niet meer door de APK komt. Of dit aangemerkt wordt als sloopauto is afhankelijk van de mate van kapotte onderdelen en technische mankementen. Een doorgeroeste plaat of een ander euvel onder de motorkap kan ervoor zorgen dat uw auto toch echt een sloopauto is. En die kunt u het beste direct verkopen.

 

Hoe werkt het als u een sloopauto wilt verkopen?

Een sloopauto verkopen hoeft niet moeilijk te zijn. Het beste kunt u hiervoor gebruikmaken van een auto verkoop site. Online kunt u een sloopauto namelijk beter verkopen dan offline. Een dealer zal niet warmlopen voor uw sloopauto, maar in het netwerk van een auto verkoop site zoals Wijverkopenuwautowel.nl zitten ook dealers die sloopauto’s opkopen.

 

Een sloopauto verkopen betekent dat u nog wat geld voor de onderdelen kunt ontvangen. Wij hebben een aantal sloopauto inkoop dealers in het netwerk zitten die binnen 24 uur uw auto kunnen komen ophalen.

 

Denk nu niet dat het een vetpot is. Een sloopauto levert u weinig op, uw auto is immers niet voor niets een sloopauto. Sommige onderdelen kunnen echter wel hergebruikt worden. Andere zaken uit uw sloopauto worden vooral op een veilige en goede manier verwerkt en gerecycled. Een sloopbedrijf weet precies hoe en wat er nog gebruikt kan worden uit uw sloopauto. Het is dus altijd een goed idee om uw sloopauto te verkopen.

 

Via de website Wijverkopenuwautowel.nl kunt u eenvoudig uw auto aanmelden op basis van het kenteken. Daarna doorloopt u de eenvoudige stappen en heeft u binnen enkele minuten de sloopauto aangemeld om te verkopen. Een sloopauto verkopen betekent dat onze automakelaars uw sloopauto onder de aandacht brengen van dealers die deze vaker opkopen. Zij bemiddelen voor u over de prijs, de overdracht en regelen alle zaken rondom het verkopen van de sloopauto.

 

Het verkopen via een auto verkoop site als de onze bespaart u veel frustratie. Wij nemen u van A tot Z al het werk uit handen. Van onderhandelen over de prijs, het papierwerk en u krijgt direct het geld overgemaakt.

 

Een kapotte auto verkopen. Waar moet u opletten?

Hoe u ook besluit om uw sloopauto te verkopen, het is belangrijk dat u altijd eerlijk bent. Maak het niet mooier dan het is. Is uw auto total loss geef dan aan welke reden hiervoor is. Benoem elk euvel aan de sloopauto en zorg ervoor dat de koper weet waar die aan toe is. Zo voorkomt u teleurstellingen. Want hoe meer er niet bruikbaar is aan uw auto, hoe lager het bod uit kan vallen.

 

Zorg er dus voor dat uw sloopauto op en eerlijke manier verkocht wordt. Dat begint bij uzelf en als u de sloopauto aanmeldt voor verkoop.

 

Auto verkopen voor de sloop

Onze dealers in ons dealernetwerk snappen dat u vooral gemak wilt als u uw sloopauto gaat verkopen. Daarom kunnen zij in overleg met u uw sloopauto (gratis) ophalen. Over het algemeen is het namelijk niet wenselijk om zelf te rijden met een sloopauto. Ook al rijdt die dus nog wel. In goed overleg en als de dealer uw sloopauto wil kopen, kunt u deze op een door u gewenste locatie laten ophalen.

 

Een auto verkopen voor de sloop moet gemakkelijk gaan, zonder teveel gedoe. Bij Wijverkopenuwautowel.nl helpen wij u graag bij het verkopen van uw sloopauto. Meld deze nu aan en ontdek zelf het gemak!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling