Tips om zelf de auto te verkopen

27-05-2021 | Categorie: Auto verkopen

Bent u van plan om uw auto te gaan verkopen, maar weet u niet zo goed waar u aan moet denken of welke factoren een positieve bijdrage zullen leveren bij de verkoop? Bij Wijverkopenuwautowel helpen wij u graag en willen wij u graag ontzorgen. Kiest u ervoor om de auto zelf te verkopen? Dan staan hieronder een aantal tips die een positieve bijdrage zullen leveren bij de verkoop van uw auto.

 

#1 Voer een onderhoudsbeurt en APK-keuring uit

De koper wil natuurlijk zekerheid bij het aanschaffen van een auto. Door een onderhoudsbeurt en een APK-keuring kunt u aantonen wat er aan de auto mankeert en welke problemen er eventueel zijn verholpen. Daarnaast toont een APK-keuring aan dat de auto veilig is om de weg op te mogen. Zonder APK zult u moeten aangeven dat de auto de weg niet meer op mag. Het is immers verboden zonder APK-keuring de weg op te gaan. Verkopen zonder APK mag overigens wel.


Een onderhoudsbeurt en een APK-keuring schept extra vertrouwen en daarnaast is het financieel ook prettig voor de koper als de auto recentelijk is gekeurd. Is er nog geen APK-keuring uitgevoerd dan komen er naast de kosten van de auto nog aanvullende kosten voor de keuring bij waar de potentiële koper rekening mee dient te houden.

 

Door vooraf aan te kunnen tonen dat er onlangs een APK-keuring is uitgevoerd zult u merken dat dit ten goede komt aan de reacties die u zult ontvangen.


Laat onderhoud uitvoeren aan uw auto

 

#2 Breng de geschiedenis in kaart

Mocht de auto voor de derde keer verkocht worden dan heeft de auto waarschijnlijk al het een en ander meegemaakt. Het is van belang om de reparaties en vervangende onderdelen in kaart te brengen. Een actueel onderhoudsboekje laat hierbij zien dat u de auto goed hebt onderhouden.

 

De potentiële koper kan vervolgens zelf een inschatting maken of er op korte termijn nog extra kosten gemaakt zullen moeten worden. Hoe gedetailleerder u bent, hoe betrouwbaarder u overkomt en dit zal vertrouwen uitstralen naar de koper.

 

#3 Spik en span!

De eerste indruk is niet alleen bij het ontmoeten van nieuwe mensen ontzettend belangrijk, maar dit speelt ook een grote rol bij de verkoop van uw auto. Daarom is het extra belangrijk dat uw auto er zo goed en netjes mogelijk uit ziet. Zorg voor een grondige wasbeurt, zodat de auto er schoon en glimmend uit ziet. Niet alleen zal de buitenkant er spik en span uit moeten zien, maar denk hierbij ook aan de binnenkant van de auto. Haal de stofzuiger door de auto en zorg er daarnaast ook voor dat de auto fris ruikt.


Zorg voor een schone en nette auto 


Vergeet bij het schoonmaken van de auto de motorkap niet mee te nemen. De potentiële koper zal immers ook onder de motorkap kijken. Mochten hier allemaal takjes en bladeren te vinden zijn dan zal dit niet ten goede doen aan de verkoop.

#4 Controleer de vloeistoffen

Naast de onderhoudsbeurt is het ook belangrijk om de vloeistoffen van de auto te controleren. Door de vloeistoffen op peil te hebben tijdens de verkoop laat u zien dat de auto goed onderhouden wordt en dit laat een positieve indruk achter bij de potentiële koper. Dus controleer de vloeistoffen en breng deze zo nodig op peil.

 

Denk hierbij aan de koelvloeistof, remvloeistof, motorolie, ruitenwisservloeistof en natuurlijk de brandstof zelf. U wilt immers niet dat er een potentiële klant komt voor een proefrit en dat er vervolgens geen proefrit gemaakt kan worden, doordat er te weinig brandstof in de auto zit. Wees overal op voorbereid!

 

#5 Meldt de gebreken

Het is ontzettend belangrijk om eerlijk te zijn over de gebreken of om vooraf de gebreken op te lossen en dit vervolgens te melden. De potentiële koper krijgt immers geen vertrouwen als er een testrit wordt gemaakt en er vervolgens allemaal lampjes gaan branden op het dashboard. Is er iets mis met de auto en bent u het niet van plan te repareren? Meld het probleem dan bij de potentiële koper. Eerlijkheid duurt immers het langst!

 

#6 Denk aan de prijs

Voordat u de prijs daadwerkelijk gaat verkopen is het van belang om u voorafgaand te oriënteren op de verschillende vraagprijzen van soortgelijke auto. Mocht u een te hoge prijs vragen, dan zal u weinig tot geen reacties ontvangen. Vraagt u een te lage prijs, dan zal dat twijfels oproepen bij de potentiële koper.


Zorg voor een goede waarde voor onderhandeling

 

U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van data die het RDW beschikbaar stelt, maar ook uw kenteken checken, dan weet u binnen twee minuten wat uw auto gemiddeld waard is.

 

Aan de slag met de verkoop

Bij het verkopen van een auto komt het een en ander kijken. Door de bovenstaande tips zorgt u er in ieder geval voor dat u betrouwbaar overkomt naar de potentiële koper. Houd er hierbij wel rekening mee dat u alles zelf zult moeten doen. Aanbieden van de auto, proefritten en de eventuele onderhandelingen over de prijs.

 

Heeft u geen zin in gedoe? Wilt u uw auto liever op een professionele, snelle en eenvoudige manier verkopen? Voer uw kenteken in op Wijverkopenuwautowel.nl. Wij helpen u graag van A tot Z!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling