Ik verkoop mijn auto. Hoe werkt het met de verzekering?

25-02-2021 | Categorie: Auto verkopen

U wilt uw auto verkopen, of misschien heeft u deze net verkocht. Wanneer moet u dan de verzekering opzeggen? Is het dan de bedoeling dat dit direct zodra u akkoord geeft op de verkoop of pas bij de overdracht? En wat als u een nieuwe auto in de plaats heeft aangeschaft. Kan een autoverzekering net als bijvoorbeeld een hypotheek of andere verzekering zo overgedragen worden op een nieuwe auto?

 

Een autoverzekering is verplicht. Zodra u de weg met uw auto opgaat moet uw auto verzekerd zijn. WA- verzekerd volgens de wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Niet elke verzekeringsmaatschappij komt hiervoor in aanmerking. Dus even uw auto verzekeren bij een vage verzekering in Tokyo mag niet. Uw verzekering moet zich kunnen registreren in de RDW database. Zonder deze registratie geldt uw verzekering niet.

 

Heeft u uw voertuig niet verzekerd, dan heeft u een grote kans op een boete. De Nederlandse boetes zijn daarbij niet mis, houdt er dan rekening mee dat u € 600,- mag betalen. Het is dus zeker geen overbodige luxe om deze informatie even tot u te nemen.


Autoverzekering en uw auto verkopen hoe werkt het?


Auto verkopen en dan de verzekering opzeggen

Afhankelijk van uw verzekeraar zit u vast aan de voorwaarden waarvoor u uw autoverzekering heeft afgesloten. Meestal zit u er standaard een jaar aan vast en mag u daarna wettelijk elke maand opzeggen. Verkoopt u uw auto aan iemand anders dan draagt u de auto op een bepaalde datum over. Op die datum laat u ook de autoverzekering stopzetten. Hier bent u altijd zelf verantwoordelijk voor en kan per direct.

 

In het geval dat u uw auto verkoopt heeft u immers geen verzekering meer nodig en kunt u het per direct stopzetten. Uw auto is niet meer van u zodra u het kentekenbewijs heeft overgezet op de nieuwe naam en u het vrijwaringsbewijs in uw bezit heeft. Om uw auto te verkopen heeft u dus altijd een aantal papieren nodig, zowel voor uw eigen administratie als ook als bewijs voor verkoop.

 

Zorg er altijd voor dat u het vrijwaringsbewijs in handen krijgt. Hiermee heeft u bewijzen in handen dat de auto niet meer van u is. Indien de inkopende partij geen verzekering afsluit, maar wel de weg opgaat wordt u nooit als schuldige aangewezen. Bovendien vragen veel autoverzekeraars deze aan u als bewijs dat u de auto echt verkocht heeft en niet bijvoorbeeld per direct over wilt stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij.


Het vrijwaringsbewijs regelen wij voor u, zodat u echt alleen maar aan de verzekering hoeft te denken. Die kunnen (mogen) wij niet voor u opzeggen.


Overzetten naar nieuwe auto

U kunt natuurlijk ook uw auto verkopen en dan een nieuwe(re) auto aanschaffen. In dat geval heeft u zelf de keuze. U kunt zoals bovenstaand uw autoverzekering opzeggen en dan een nieuwe verzekering afsluiten of u zet uw verzekering over naar de nieuwe auto. U bepaalt wat het beste bij u past.

 

Logischerwijs zult u met het overzetten van de verzekering naar de nieuwe auto wel contact moeten hebben met de verzekeraar. U heeft immers een nieuwe auto en deze zal naar alle waarschijnlijkheid een andere waarde hebben dan de auto die u verzekerd had. 1-op-1 overzetten kan dan vaak niet. U wilt immers niet onderverzekerd door het leven gaan. Bovendien moet u verzekering natuurlijk op het juiste kenteken worden afgesloten.


Nieuwe auto kopen en die verzekeren


Op basis van het kenteken worden de boetes uitgedeeld en een controle gaat ongemerkt via de camera’s die overal in het land op A-, B- en N- wegen zijn opgehangen. Voor die € 600,00 kunt u wat ons betreft veel leukere dingen doen!

 

Onderhandel over de voorwaarden

Het overzetten van uw verzekering naar de nieuwe auto nadat u de oude verkocht heeft kan ook betekenen dat u voordeel krijgt. Ga het gesprek aan met uw verzekeraar en vraag wat het voor hen betekent dat u blijft.

 

Vaak zijn er mooie acties en kortingen voor nieuwe afsluiters. Waarom zou u die niet ook krijgen? Vraag er dus vooral naar als u verzekeringen aan het vergelijken bent. U wilt immers een goede deal maken en goed verzekerd zijn tegen een mooie prijs.

 


Ons team heeft het bijna als een sport gemaakt. Er kan veel en netjes vragen betekent nee heeft u, maar ja kunt u krijgen.

 

Meld uw auto aan en wij regelen bijna alles

Wij kunnen uw verzekering niet voor u stopzetten, dat zou ook gek zijn natuurlijk. Wel bent u bij ons in goede handen als u uw auto gaat verkopen. Wij regelen de overdracht, het vrijwaringsbewijs en kunnen u zelfs een seintje geven als uw verzekering opgezegd kan worden. Aanmelden bij ons platform is helemaal gratis. Welke auto u ook wilt verkopen, ons team van specialisten staat klaar om u te helpen!

 

Meld uw auto aan en wij regelen alles voor u. Enige wat u dan moet doen is het opzeggen of overdragen van de verzekering van de ene auto naar de andere.

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling