Wat is uw auto waard?

25-03-2022 | Categorie: Auto verkopen

Als autobezitters zijn wij maar wat trots op onze bolide. Onze auto krijgt liefkozend een naam als James of decadent Sir Nicolas. We zorgen daarom dat we onze auto goed verzorgen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die er een sport van maken om zoveel mogelijk schade te rijden. Maar, over het algemeen zijn we allemaal benieuwd naar de waarde. En toegegeven, die blijft stabieler naarmate u beter voor uw auto zorgt. 

Nu werkt het niet één op één, dat als u beter voor uw auto zorgt dat u er ook meer voor terugkrijgt. De waarde van uw auto hangt af van meerdere factoren. 

Wilt u de auto inruilen? Dan krijgt u te maken met de inruilwaarde van de auto. Deze hangt nauw samen met de dagwaarde. De dagwaarde berekenen kan op verschillende manieren. De dagwaarde van uw auto kunt u zelf berekenen, maar daarvoor heeft u wat data nodig. 


Data die niet altijd binnen handbereik is.


Deze data is wel ontzettend handig en waardevol als u uw auto wilt verkopen. U kunt met de juiste dagwaarde dan weten wat u er in de basis nog voor kunt vragen. 

Helaas komt het bij ons ook voor dat de waarde van een auto nogal hoger wordt ingestoken dan dat deze waard is. Hierdoor zullen we flink moeten onderhandelen over de waarde van de auto. 

Niet voor niets stellen steeds meer mensen ons de vraag: “Wat krijg ik voor mijn auto.” Die vraag kunnen we helaas niet zo 1,2,3 beantwoorden. De autowaarde hangt af van verschillende factoren. Factoren die wij niet kunnen beïnvloeden, zoals:

 • Het merk & het model
 • Jaar uitgave en kilometers op de teller
 • Staat van de auto


Maar dat is lang niet alles. Belangrijker nog is wat voor een auto u heeft. Is het een populair model, dat door veel dealers gemakkelijk verkocht kan worden? Of heeft u zo’n exclusieve auto dat deze liever niet bij een dealer terecht komt. 

Laten we er eens dieper op ingaan.

De waardebepaling van uw auto

Een autowaarde bepalen doet u niet zo. De verkoopwaarde van de auto is afhankelijk van de volgende zaken.

Het merk en het model

Uiteraard is een Volkswagen een populairdere auto dan een Lancia. Deze zal dan vaak ook makkelijker te verkopen zijn. Het merk en het model maken daar zeker een belangrijk onderdeel van uit. 

Bouwjaar en kilometers

Een auto uit 2015 met 50.000 op de teller is logischerwijs aantrekkelijker voor verkoop dan een zelfde soort merk uit 2001 met 245.000 op de teller. Hoe jonger de auto hoe populairder gaat in dit geval vaak wel op. Uiteraard biedt dit geen garanties, want een auto met veel kilometers op de teller kan in een betere conditie zijn dan de auto met de mindere kilometers.

Niet voor niets is de staat van de auto ook een belangrijke graadmeter.

De staat van uw auto

Steenslag en gebruikssporen zal elke auto die gebruikt wordt wel hebben. Dat is niets iets waar een opkomende partij niet doorheen kan kijken. Maar als u elke drempel zo dusdanig neemt dat de bumper inmiddels wel loshangt, dan gaat het ten kosten van de waarde van uw auto. 

Auto inspectie

Een auto is een gebruiksvoorwerp, maar daar moet u net als voor uw andere spullen netjes voor zorgen. Zorg ervoor dat u de auto vaak genoeg wast en reinigt en dat u zorgvuldig omgaat met de auto. Uiteraard zit een ongeluk in een klein hoekje en heeft u lang niet overal invloed op. Indien u schade heeft gereden, zorg er dan voor dat u hier niet te lang mee doorrijdt. Dat gaat ten koste van de staat van de auto en roestvorming kunt u beter voorkomen dan genezen.

Stadagen

Wellicht dat u met deze term niet bekend bent. Het aantal dagen dat er tussen de aankoop en de verkoop van de auto zit, zorgt voor een vermindering in de waarde. Dat wordt aangeduid als de stadagen van een auto bij de opkopende dealer. Logischerwijs wil een dealer zo min mogelijk stadagen. Want, hoe langer de auto (verwacht) bij de garage staat hoe minder een bedrijf aan de auto kan verdienen. 

Met behulp van data kunt u berekenen wat de verwachte statijd van uw auto is. Waardevolle informatie die u kunt gebruiken als u de auto verkoopt. Hoe korter uw auto bij de dealer staat, hoe sneller deze verkocht wordt en hoe minder kosten de dealer eraan heeft. Dat biedt voordelen voor u!

De reële inruilwaarde

Uw auto verkopen betekent dat u in de onderhandelingen gaat met de kopende partij. Of u nu zelf helemaal de auto gaat verkopen of dit voor u laat regelen, zoals via een platform als het onze. U wilt de beste prijs die u kunt krijgen. U wilt een reele inruilwaarde. En die kunt u eenvoudig achterhalen door een kentekencheck te laten uitvoeren. 

Op basis van uw kenteken kan een tool zoals die van onze partner Checkmijnkenteken u veel inzichten bieden. Wilt u echt weten wat u aan inruilwaarde kunt verwachten als u uw auto gaat verkopen? Dan koopt u het volledige rapport nu voor een introductieprijs van € 5,95 (normaal betaalt u € 9,99). Met het volledige rapport krijgt u informatie over uw auto en de waarde hiervan. Denk aan de realtime marktwaarde, uw huidige inruilwaarde en het verwachte aantal stadagen voordat de auto verkocht wordt. Dat en veel meer kunt u allemaal meenemen in de onderhandelingen als u uw auto gaat verkopen. 

U wist nog nooit zo zeker hoeveel uw auto waard is. Laat uw kenteken snel checken en verkoop de auto daarna via ons platform. Zo wordt u volledig ontzorgd en heeft u de auto zonder gedoe verkocht. Dat is nog eens Win… Win!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling