Welke auto verkoopt het beste?

04-03-2021 | Categorie: Auto verkopen

Een auto verkopen kan veel werk zijn. Zelf uw auto verkopen betekent dat u een vraagprijs moet bepalen en dan maar moet geloven dat de auto dat ook waard is. Bovendien bent u ook afhankelijk van een aantal factoren die de waarde van uw auto bepalen. Welke auto verkoopt dan het beste? Waar ligt dit aan? En hoe wordt dit bepaald?


Welke auto het beste verkoopt hangt in de basis af van twee belangrijke factoren. Namelijk welk merk auto je wilt verkopen en wat een gek ervoor geeft. Dit klinkt misschien wat oneerbiedig, maar sommige auto’s zijn erg exclusief en daardoor zeer gewild. deze vallen niet onder de ‘populaire’ merken die het meest verkocht worden en dus ook makkelijker door te verkopen zijn. 


Laten we er eens dieper induiken. 


Populaire merken

Al jaren wordt de markt gedomineerd door ongeveer dezelfde merken. Ook dit jaar werd de top tien hierdoor gedomineerd toen alle cijfers en nieuwe modellen werden aangekondigd. Ook als u uw auto wilt verkopen heeft uw model en merk hierop invloed. Hoe populairder uw merk, hoe sneller deze verkoopt.


Uitzonderingen daargelaten natuurlijk!


Al jaren staat Volkswagen op nummer één in de top tien meest verkochte merken. Rij maar eens over de (snel)weg en telt u dat merk maar eens. Volkswagen domineert al jaren en gaat u een Volkswagen verkopen dan zult u deze redelijk snel kunnen verkopen. 


Volkswagen verkoopt als merk ontzettend goed


Uiteraard hangt dit ook samen met de tijd waarin u het beste uw auto kunt verkopen. Bijvoorbeeld bij een x aantal kilometers of als de keuring verloopt en u de auto wilt verkopen voordat er duur onderhoud nodig is. Dergelijke zaken hebben invloed op de verkoop van uw auto. De top tien populairste auto’s bestaat verder uit:

 1. Volkswagen
 2. Kia
 3. Peugeot
 4. Toyota
 5. Renault
 6. Opel
 7. Ford
 8. BMW
 9. Skoda
 10. Volvo

Heeft u dus een van deze merken dan kunt u ervanuit gaat dat uw auto redelijk snel verkocht wordt. Wil overigens niet zeggen dat als u een ander merk auto heeft u deze niet alsnog goed kunt verkopen. Er is geen eenduidig antwoord te geven welke auto nu het beste verkoopt. Auto’s zijn ook gevoelskwesties. Voor u heeft de auto gigantische waarde, maar voor een ander is deze misschien een stuk minder waard en niet interessant. 


Wat een gek ervoor geeft

We zeiden net al, het klinkt misschien oneerbiedig, maar een auto verkoopt ook als de beste als deze zeer exclusief is. Wat een gek ervoor geeft dus. Een auto die amper nog gemaakt wordt, of helemaal niet meer. Een exclusieve uitvoering, of eentje zo speciaal dat deze een echte collectors item is geworden.


Collectors items auto verkopen is ook een goed idee


Bent u de bezitter van een dergelijke auto, dan kunt u ervanuit gaan dat deze auto als een beste verkoopt. Bedenk echter wel dat u soms een dergelijke collectors item beter nog langer kunt bewaren, vaak worden deze met de tijd nog meer waard. Wees dus vooral geen dief van uw eigen portemonnee door deze te vroeg te verkopen.


De beste tijd om uw auto te verkopen

Zoals u merkt het antwoord is nog niet zo makkelijk te geven op de vraag “welke auto verkoopt het beste”. De beste tijd is vooral wanneer u er klaar voor bent om uw auto te verkopen. Uiteraard speelt uw merk, model en uitvoering een grote rol. Een pareltje van een collectors item bent u zo kwijt, maar pas op dat u geen dief van uw eigen portemonnee bent. 


Welke auto verkoopt het beste is niet zo makkelijk te beantwoorden. U bepaalt zelf wanneer u het tijd vindt en dan verkoopt u uw auto. Simpel als dat. 


We zeiden het hierboven al, een auto verkopen kan veel werk zijn. Maak het uzelf dan vooral wat makkelijker. Een auto verkoopt het beste als zoveel mogelijk mensen ervan af weten. Gaat u dus naar een dealer, dan geeft u alle macht aan die ene. Waarom zou u geen gebruikmaken van een groot dealernetwerk? 


Uw auto verkoopt het beste via ons, omdat wij u werk uit handen nemen. Wij denken aan alles en bieden uw auto aan binnen ons professionele dealernetwerk. Niet één dealer of particulier waar u uw auto kunt verkopen, maar een heel netwerk. 


We kunnen nooit garanties geven, omdat wij uiteraard afhankelijk zijn van ons netwerk, maar wij zullen er alles aandoen om uw auto succesvol voor u te verkopen. Op de vraag ‘welke auto verkoopt het beste?’ kunt u dan met volle overtuiging antwoorden “de mijne!”. Meld uw auto snel aan en wij gaan voor u aan de slag!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

wijverkopenuwautowel.nl

Waarom wij uw auto wel verkopen

  Wel
 • Een eerlijke prijs voor uw auto
 • Snel en betrouwbaar
 • Ervaren autoverkoopspecialisten
 • Kosteloos en vrijblijvend
  Geen
 • Onderhandelingen over prijzen
 • Vreemden aan uw deur
 • Geen autoveiling