6 tips om de auto koel te houden

15-06-2021 | Categorie: Handige tips

De warme dagen komen er weer aan en het is heerlijk, maar het is minder prettig als u in een auto moet zitten die al een aantal uur in de zon heeft gestaan. De temperatuur loopt flink op en vervolgens wilt u dat de temperatuur zo snel mogelijk weer afkoelt.

 

Met een aantal tips kunt u ervoor zorgen dat de temperatuur aangenaam blijft, zodat u zonder een benauwd en warm gevoel de weg op kan!


#1 Parkeer in de schaduw

Het is misschien vanzelfsprekend, maar een plek zoeken waarmee u voor een langere tijd in de schaduw staat kan ontzettend lastig zijn. Mocht u een plek in de schaduw zien, dan is het mooi meegenomen. Vergeet niet dat de zon draait en dat het zo kan zijn dat u binnen een paar uur volledig in de zon staat.

 

Plaats uw auto op de plek waar de auto op het heetste moment van de dag in de schaduw staat. Dit om een prettige temperatuur in uw auto te behouden. Daarnaast voorkomt dit ook een teleurstelling op het moment dat u in de middag in een ontzettend warme auto stapt.


Parkeer de auto in de schaduw


#2 Maak de auto schoon

Daarnaast is het ook van belang om de auto schoon te houden. Een vieze auto zorgt er namelijk voor dat het licht van de zon niet kan weerkaatsen. Dit heeft tot gevolg dat de auto warmer wordt en vervolgens ook nog eens minder snel afkoelt. Dus, maak uw auto regelmatig schoon.

 

Daarnaast zijn er ook een aantal mensen die de auto nat maken voordat ze de auto instappen. Dit is zeker geen tip die wij zullen aanraden! De kans is namelijk aanwezig dat u hiermee de lak van de auto beschadigt en dat is ontzettend zonde van de waarde van uw auto.

 

#3 Ruiten, stoelen en stuur bedekken

De auto wordt benauwd en warm door de zon die op de ruiten schijnt. Daarom is het verstandig om de ruiten te bedekken door middel van zonneschermen. Met reflecterende folie van een zonnescherm zorgt ervoor dat de warmte van de zon niet de auto binnenkomt.


Bedek uw auto en geef warmte geen kans


Hiermee voorkomt u dat de temperaturen hoog oplopen in de auto. Om ervoor te zorgen dat de auto extra koel blijft, is het ook van belang om de achteruit te bedekken.

 

Op het moment dat de zon flink begint te schijnen zal u merken dat het stuur en de stoelen ontzettend heet worden. Om dit te voorkomen kunt u het beste een deken over het stuur en de stoelen plaatsen, zodat u in ieder geval fatsoenlijk plaats kunt nemen zodra u van plan bent de weg op te gaan.


Helemaal bij leren bekleding in combinatie met uw korte broek moet u oppassen dat u niet letterlijk de billen brandt, dus neem voorzichtig plaats in uw auto.


#4 Een lichte auto

Bent u van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Verkoop uw auto dan eerst simpel en zonder gedoe. Bij de nieuwe kunt u vervolgens eens nadenken over de kleur. Overweeg bijvoorbeeld een lichte kleur. Hetzelfde geldt voor als u een auto gaat huren voor de zomervakantie.

 

Het is zeker niet verkeerd om aan deze tip terug te denken en aan te geven dat uw voorkeur uitgaat naar een lichte auto. Een donkere auto neemt nu eenmaal meer warmte op dan een lichte auto. Donkere kleuren nemen immers de warmte op, terwijl een lichte kleur de zon juist weerkaatst.

 

#5 Ramen open en airco aan

Een auto met een airco biedt natuurlijk heel wat voordelen mee zodra de temperaturen hoger oplopen. Hetis ontzettend belangrijk om in eerste instantie alle ramen te openen tijdens het rijden. Op deze manier waait het lekker door de auto en kan de warmte ontsnappen. Vervolgens kunt u prima de airco aan doen.

 

Let er wel op dat het in de auto niet meer dan vijf graden kouder wordt dan buiten of doe de airco een aantal minuten voordat u op bestemming bent uit. Dit zorgt ervoor dat de overgang van de koele auto naar buiten minimaal blijft.


Zet de ramen standaard open als u gaat rijden en laat het lekker door waaien


#6 Neem altijd water mee

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren! Op de warme zomerdagen is het ontzettend belangrijk om voldoende water te drinken. Op deze manier voorkomt u dat u uitdroogt. Niet alleen is het van belang om voor uzelf water mee te nemen, maar ook voor andere meerijders of eventuele viervoeters die mee op pad gaan.

 

U weet immers nooit hoe lang u precies onderweg bent of wat er gebeurt onderweg.


Wat u ook doet, laat nooit een kind of huisdier achter in de auto. Uw auto warmt binnen no time op en in een auto kan het zo 50 graden of warmer worden. Zelfs een minuutje is teveel, neem ze dus altijd mee naar waar u naartoe gaat!


De zomer door in een koele auto


Met de zomerdagen in zicht is het helemaal niet verkeerd om gebruik te maken van de bovenstaande tips! Ze dragen misschien niet bij aan het succesvol verkopen van uw auto, maar ze zijn zeker handig als de warme dagen weer voor de deur staan en u op pad gaat met de auto.

 

Zorg er bovendien voor dat u een zomerbeurt laat uitvoeren aan de auto en in ieder geval de benodigde vloeistoffen laat aanvullen. Dan weet u zeker dat de airco het blijft doen, de ruiten schoon gespoten kunnen worden en u geen gekke geuren in de auto krijgt. Laat die zomer maar komen wat ons betreft!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Eerlijk

Aanmelding is volledig vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

  • We bespreken de geboden prijs.
  • Afspraak is ook echt afspraak.
  • Geen verborgen kosten, geen kleine lettertjes.

Persoonlijk

Een ervaren autoverkoopspecialist neemt contact met u op.

  • Samen bespreekt u de gegevens van de auto en uw wensen.
  • De specialist verkoopt uw auto.

Veilig

Uw auto wordt aangeboden aan verschillende geverifïeerde kopers.

  • Zo krijgt u een eerlijke prijs.
  • Er komen geen vreemden aan uw deur.
  • Na akkoord wordt er niet meer onderhandeld over de prijs.

Snel

U wordt binnen 2 uur gebeld. Dit gesprek duurt enkele minuten.

  • De meeste auto's worden binnen 24 uur verkocht.