Auto verkopen, hoe maakt u de beste foto’s?

30-12-2021 | Categorie: Handige tips

Een auto verkoopt zich niet vanzelf. U kunt de auto voor uw huis zetten met een bordje met Te Koop en uw telefoonnummer erop, maar in veel gevallen zal dit weinig kans van slagen hebben. Waar vroeger inruilen zo’n beetje de enige optie was, is het nu heel goed mogelijk om zelf een auto snel en makkelijk te verkopen. Helemaal als u deze bij ons platform aanbiedt.

Het aanbod van tweedehands auto's is enorm. Ongetwijfeld zullen er tientallen tot honderden mensen zijn die dezelfde auto als u willen verkopen, in sommige gevallen zelfs tot het jaartal, de uitvoering en de kleur aan toe.

Daarom mogen foto’s niet ontbreken. Niet alleen geeft u hiermee een duidelijk beeld van uw auto, u kunt er echt het verschil mee maken.

Tijden het aanmelden om uw auto te verkopen levert u al informatie en details over de auto aan, maar een stap die minsten zo belangrijk is, het aanleveren van goede foto’s. Zo krijgen wij en de dealers in ons netwerk een goed beeld van de auto. Zoals we beschreven, er zijn tal van auto’s die vergelijkbaar zijn en dus is het maken van foto’s een belangrijke stap.

Zorg voor een goed beeld van uw auto met het maken van foto's

We geven u graag enkele tips, voor het maken van de beste foto’s. Het is daarbij belangrijk dat wij foto’s ontvangen van:

 • De voorkant
 • De achterkant
 • Zijkanten
 • Interieur
 • Aandachtspunten, zoals de banden


Goede foto's zijn belangrijk

Een eerste indruk maakt u maar één keer en dit is enorm belangrijk. Zorg dus voor goede foto's van uw auto. U kunt snel even een paar kiekjes maken, maar dat kan een rommelige indruk geven.En een rommelige indruk zot ervor dat u toch echt minder geld voor uw auto zou kunnen krijgen.

Zorg voor een goede camera (de meeste moderne smartphones, zijn uitstekend geschikt) en neem er even de tijd voor. Misschien wat vanzelfsprekend, maar fotografeer geen vuile auto, maar juist een schone. Toch nog een vieze auto? We geven graag wat tips voor het reinigen van de auto.


#1 Alle buitenkanten van de auto

Volsta niet met één of twee foto's, maar geef een zo uitgebreid mogelijke indruk van de auto. Neem daarom foto's van de voor- en achterkant en breng de zijaanzichten van de auto goed in beeld. Zorg ervoor dat uw gehele auto erop staat, maar dat u ook (letterlijk) inzoomt op details.


Maak een duidelijke foto van de zijkant Een foto schuin van de voorkant is ook ontzettend handig, omdat we dan in één foto precies kunnen zien hoe uw auto er vanuit die hoek uitziet.


 #2 Interieurfoto's

De binnenkant van de auto is net zo belangrijk als de buitenkant. Zorg er daarom voor dat u goede foto’s maakt van uw interieur. Geef hierbij echt een indruk van de staat van de binnenkant. Hoe is de stoelbekleding? Zitten er eventueel beschadigingen op of in de bekleding of eventuele vlekken?!

Zorg er echt voor dat u een goede en tevens correcte indruk geeft van de ruimte. Hoe ziet het dashboard eruit? Zijn knoppen door het veelvuldig gebruik afgesleten of zijn ze nog in perfecte staat?

Het interieur is belangrijk, laat zien hoe het dashboard, het stuur, de versnelling en de bekleding eruit ziet. Zet vooral bij het fotograferen van het dashboard, de auto op contact. Zo is direct duidelijk of alle meters en lichtjes op het dashboard functioneren.

 Eventueel zou u zelfs de motorkap open kunnen zetten en daar een foto van kunnen maken. Onze dealers worden er in ieder geval vaak erg blij van.

Een foto van onder de motorkap


#3 De kofferbak

Alle kanten van de auto en de binnenkant, ja, dat betekent dus ook de kofferbak. Deze ruimte is voor veel mensen belangrijk. Zorg dus dat deze wordt meegenomen in de foto’s die u maakt. De kofferbak moet leeg, netjes en schoon zijn.

Persoonlijke spullen kunnen eruit, zaken die bij de auto horen (reserveband, gevarendriehoek, bandenreparatieset) mogen uiteraard blijven liggen.


#4 Banden

Wettelijk bent u verplicht om rond te rijden met banden die een profiel hebben van minstens 1,6 mm. Een auto met slechte banden komt niet meer door de APK, maar kunt u nog wel verkopen. Toch zouden wij graag willen weten hoe de staat van uw banden is. Zitten er beschadigingen op of is het profiel te weinig? Dan zal de dealer voordat hij uw auto weer door kan verkopen de banden moeten vervangen.

Andersom kan natuurlijk ook, als u net uw banden heeft vervangen voor gloednieuwe zomer-, winter- of all-season banden is dat bevorderlijk voor een snelle verkoop. Met een zijaanzicht foto kunnen we de banden zien, maar graag zien wij ook een close-up foto, zodat we de staat van de banden goed in kaart hebben.


#5 Let op de omgeving en achtergrond

Gaat u de auto tijdens een zonnige dag op de foto zetten? Zorg er dan voor dat u de zon of het licht, in de rug hebt. Draai zo nodig de auto om, zodat het licht altijd in de rug is. Tegen het licht in fotograferen werkt niet goed en geeft een overbelicht beeld.

Het gaat om de auto, niet om de zaken er omheen. Zorg bij het maken van de foto’s er altijd voor dat u de focus heeft op de auto. Mensen op de achtergrond of een drukke omgeving, kunnen afleiden. Zet de auto liever op een rustige plek, zoals een parkeergelegenheid, een veldje of een natuurgebied.


De belangrijkste do’s and don’ts

Zijn er zaken die uw auto uniek maken, zet deze dan op de foto. Denk bijvoorbeeld aan speciale bekleding, unieke sportvelgen of nieuwe banden.

Heeft u het onderhoudsboekje, sleutel en reservesleutel, een NAP-rapport en mogelijk een recente reparatiefactuur. Zet deze ook gerust op de foto. Zo krijgen we een ontzettend volledig en betrouwbaar beeld. Wij kunnen de auto met complete en duidelijke informatie aanbieden in ons specialistische netwerk.

Succesvol uw auto verkopen door een goed beeld te schetsen

Daarnaast geven wij u nog even wat do’s and don’ts voor het maken van goede foto’s.

Do’s

 • Foto’s van alle kanten van de auto
 • Detail foto’s van elke kant
 • Interieurfoto’s
 • Staat van de banden
 • Onder de motorkap
 • In de kofferbak

Don’ts

 • Details bewust weglaten, zowel binnen- als buitenkant
 • Foto’s maken in het donker of bij schemer
 • Foto’s in sneeuwachtige condities
 • Schades niet fotograferen


Wij onderhandelen graag een eerlijke prijs voor u

Wij zijn ons er bewust van dat wij veel van u vragen. Goede foto’s zijn echter een vereiste om een zo compleet mogelijk beeld van uw auto te krijgen. Door dit complete beeld kunnen wij uw auto veel gerichter aanbieden binnen ons professionele netwerk.

Door de tips te volgen die we hier hebben beschreven, weet u zeker dat u ons de juiste foto’s aanlevert. Onze autoverkoopspecialisten met jarenlange ervaring willen u de beste mogelijkheden geven voor het verkopen van uw auto. Met de juiste informatie en de juiste foto’s kunnen ze u een eerlijke prijs bieden en handelen graag de complete afhandeling voor u af.

Heeft u een auto die u gratis online wilt verkopen? Wacht niet langer en meld hem vandaag nog aan!

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Heeft u hulp nodig?

053 - 303 1903

Mail ons

Ontvang gratis en vrijblijvend een eerlijk bod

Snel en gemakkelijk uw auto verkopen?

Auto verkopen?

U zit na aanmelding nergens aan vast

Eerlijk

Aanmelding is volledig vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

 • We bespreken de geboden prijs.
 • Afspraak is ook echt afspraak.
 • Geen verborgen kosten, geen kleine lettertjes.

Persoonlijk

Een ervaren autoverkoopspecialist neemt contact met u op.

 • Samen bespreekt u de gegevens van de auto en uw wensen.
 • De specialist verkoopt uw auto.

Veilig

Uw auto wordt aangeboden aan verschillende geverifïeerde kopers.

 • Zo krijgt u een eerlijke prijs.
 • Er komen geen vreemden aan uw deur.
 • Na akkoord wordt er niet meer onderhandeld over de prijs.

Snel

U wordt binnen 2 uur gebeld. Dit gesprek duurt enkele minuten.

 • De meeste auto's worden binnen 24 uur verkocht.